Vad är inflammatoriska cytokiner?

Cytokiner finns flera olika typer av ämnen som produceras av celler i immunsystemet. Dessa ämnen överför signaler mellan immunsystemet celler. Ibland kallas polypeptid tillsynsmyndigheter, finns det två grupper av inflammatoriska cytokiner, alla med sina egna särskilda egenskaper och funktioner.

En form av inflammatoriska cytokiner är känt som pro-inflammatoriska polypeptid tillsynsmyndigheter. Dessa typer av cytokiner skapas främst av immunceller som är engagerade i arbetet med att förstärka inflammatoriska reaktioner som ett medel för att behandla någon form av hot mot hälsan i kroppen. Genom att förmedla budskap mellan celler, dessa cytokiner bidrar till att utlösa immunsystemets Svarsfrekvensen på vad hotet är närvarande.

Tillsammans med den pro-inflammatoriska cytokiner, det finns också anti-inflammatoriska cytokiner. Dessa har motsatt effekt, eftersom de bidrar till att gränsen för inflammation närvarande. Detta innebär att båda typerna av cytokiner ofta arbetar för att balansera varandra som de stimulerar cellproduktionen och påverkan kommunikation mellan celler. På grund av detta nära förhållande, många forskare tenderar att tona ned skillnaden för varje typ av inflammatoriska cytokiner, eftersom båda kan samtidigt arbetar med samma cell vid en given tidpunkt.

Det finns flera faktorer som kommer att påverka den samlade effekten av inflammatoriska cytokiner. Den särskilda kombinationen av pro-och anti-inflammatoriska cytokiner närvarande är ett exempel. Det är dock den typ av celler som deltar i processen också mycket viktigt, liksom den allmänna miljön där cellen finns och vilka typer av celler som finns i närområdet. Dessutom kommer insatser av cytokiner beror också på den nuvarande tillväxttakten för cellen i fråga.

En företeelse med funktionen av inflammatoriska cytokiner kallas ibland en cytokin storm. I huvudsak är detta en situation där balansen i kommunikationen mellan immunceller och cytokiner nuvarande avbryts. Som ett resultat påskyndar produktionstakt och kan leda till allvarliga hälsoproblem.

När den inflammatoriska cytokiner är inblandade i någon sorts storm situationen finns en loopback skapas mellan båda typer av cytokiner och immunceller. Detta resultat är en förrymd produktion takt som leder till att förvärra den dåliga effekterna av ett tillstånd, snarare än hjälper immunsystemet att effektivt hantera allt som är sjuka kroppen. Det finns flera vanliga tecken som tyder på att en storm är närvarande, bland annat feber, värk i kroppen och illamående, tillsammans med starkare symptom som är relaterade direkt till sjukdom i sig. Om de inte åtgärdas, kan resultaten leda till döden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.