Vad är icke-medicinsk transport?

Icke-medicinsk transporter är transport till någon med ett handikapp eller sjukdom vilket leder till svårigheter med att ta sig runt. Dessa personer kan behöva transport av olika icke-medicinska skäl från att få tillgång till lokala evenemang för att plocka upp krävs leveranser. Vissa sociala program tillhandahålla icke-medicinska transporter gratis till personer som kvalificerar sig, och det är också möjligt att vidta åtgärder för denna typ av transport genom ett företag som tillhandahåller icke-medicinska transporttjänster.

Människor som kräver icke-medicinska transporter har tillgång behov som inte kan tillgodoses genom andra former av transporter. En rullstolsanvändare, till exempel, kan inte bara ringa en taxi om han eller hon använder en ström stol. På samma sätt, någon som behöver finnas kvar under ett helt ryggläge kan behöva bår transport, och någon som använder en fläkt kanske inte kan ta vissa former av kollektivtrafik. Dessa personer kanske inte kan använda vanlig kollektivtrafik eller förlita sig på vänner för transporter, skapar ett behov av icke-medicinska transporter.

Icke-medicinsk transport omfattar saker som transport för att få matvaror, plocka upp recept, och få kontakt med andra gemenskapsmedel. Det omfattar också transport till sociala evenemang, flygplatsen och så vidare, i huvudsak, alla situationer där någon behöver transporter för ett icke-medicinska skäl. Den icke-medicinska färdtjänst från dörr till dörr i en försäkrade fordonet med kompetent personal som kan omfatta stöd vid behov att hålla personen bekvämt medan transporter.

Denna typ av transport är inte avsedd för medicinska transporter, särskilt brådskande transport, och inte ger medicinskt stöd till kunderna. Icke-medicinska transporttjänster bistår vanligen transport endast efter överenskommelse, och människor kan behöva boka flera dagar i förväg. För medicinska transporter, ett företag som hanterar denna typ av transporter ska kontaktas, och i en nödsituation, bör en ambulans kallas. Vissa företag erbjuder icke-medicinsk, medicinsk och sjuktransporter, men man bör inte ta detta i en kris.

Program som betalar för icke-medicinska transporter är i allmänhet mycket restriktiva. Programmen uppmuntrar oftast människor att söka alternativa transportsätt och att använda tjänster som leverans och postorder att möta deras behov. Programmen får inte heller betala för transport till sociala evenemang, enligt argumentet att dessa händelser är inte nödvändigtvis relaterade till grundläggande behov. Människor som inte vet om vad som kommer att täckas bör kontrollera vidare med de organ som ger täckning för att bekräfta att deras transporter kommer att betalas för.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.