Vad är hörselhallucinationer?

hörselhallucinationer beskrivs ofta som att höra röster som inte finns. Denna definition är inte helt exakt. När du hör röster förekommer hos vissa personer som lider av dessa hallucinationer det finns andra ljud eller toner som en person kan höra, i stället. På samma sätt tenderar det antas endast personer med schizofreni höra dessa olika ljud, och detta är definitivt inte sant.

Om definitionen av hörselhallucinationer utvidgas till att omfatta höra alla ljud som inte finns och omfattar den som kunde drabbas av detta skulle man kunna säga många människor har någon gång haft en hörselhallucination. De kan inträffa vid tillstånd som hypnopompic hallucinationer, där precis innan uppvaknandet, hör en person ett mycket påtagligt ljud eller röst, och dessa kan påverka mer än 10% av befolkningen åtminstone en gång i livet. Dessutom en del människor lider av exploderande huvud syndrom, där precis som folk somnar de hör högt lugg eller kraschar, vilket kan vara ytterst oroande och störande att sova.

Det finns andra medicinskt definierade orsaker till hörselhallucinationer. De har associerats med överdriven droger, särskilt av crack, amfetamin och kokain. Andra villkor som kan orsaka dem ingå återkallande från alkohol, vissa former av epilepsi, en mängd olika sjukdomar som leder till demens, hög feber, och vissa former av förgiftning.

Det är sant att vissa människor som har hörselhallucinationer lider av villkor som schizofreni eller vissa svåra former av depression. Röster hörda kan vara negativt eller positivt och något folk reagerar på dessa röster genom att tala högt. Läkemedel för behandling av dessa symtom i form av antipsykotiska läkemedel kan vara effektiva för vissa människor. Det fortfarande kan skriva i vissa kvarvarande "inuti prata", men med bättre kontroll av sjukdomen, kan vissa individer ignorera rösterna som de hör.

Intressant, det finns människor som tror hörselhallucinationer som vanligen förekommer eller hur t nödvändigtvis ett symptom på sjukdom, men passar istället till en godtagbar nivå av mänskligt beteende. Den organisation, höra röster rörelsen, som ursprungligen upprättades i England, tar en mycket mer holistisk syn på denna fråga, tyder på att psykiatrin har inte fullt ut i att lösa detta problem för människor märkta schizofrena och att vissa människor kan vara bättre som behandlas genom andra metoder .

Oavsett hur hörselhallucinationer betraktas, de är ett tillstånd som motiverar vissa undersökningen. Beroende på strategi, kan de inte diagnostiseras som psykisk sjukdom, och faktiskt höra ljud kan helt enkelt ses som en gemensam variant av mänsklig erfarenhet. Det finns ingen anledning att ta "höra saker" lätt, eftersom detta villkor skulle kunna indikera förekomst av allvarliga beteendestörningar såsom drogberoende, eventuellt kramper eller utveckla förutsättningar som orsakar kognitiv försämring. De upplever någon form av hallucinationer uppmanas att tala med en läkare omgående.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.