Vad är en upprepad Stress Injury?

Upprepning stress skada hänvisar till en muskuloskeletala tillstånd där upprepad stress och påfrestningar på en gemensam vållar senor, muskler eller bursa, en säck med vätska som minskar friktionen mellan senor och ben. Bokstavligen, upprepat stress skada det slitage av dessa vävnader som de arbetar för att flytta leden. Repetitivt stress skada är en allmän term som omfattar många specifika skador eller villkor som blir resultatet en persons yrke, hobby eller sportaktiviteter.

Några av de särskilda villkor som ansågs överflödiga stress skada är karpaltunnelsyndrom, artrit, seninflammation, tennisarmbåge och avtryckarfingret. Detta är bara en bråkdel av de hundratals kända förhållanden som kan beskrivas som återkommande stress skada. Alla av dem har i princip samma effekt på kroppen, bara i olika områden.

Oavsett vilken kroppsdel påverkas, repetitiva stress skada uppstår när ett särskilt gemensamt används hela tiden för att utföra samma uppgift. Till exempel tennisarmbåge är vanligast förekommande i tennisspelare eftersom de påfrestningar sin armbåge om och om igen i svängning racketen. Tennisarmbåge drabbar inte bara tennisspelare. En annan vanlig offer för tennisarmbåge är en snickare som upprepade gånger använder samma gemensamma när svingar en hammare.

Upprepning stress skadan består av en ytterst smärtsam inflammation i muskler, senor och /eller Bursa längs leden. Det är också vanligt att nerver kan klämmas på grund av svullnad som orsakar smärta i områden på kroppen som inte är faktiskt skadas. Till exempel kan en upprepad stress skada i axeln område orsaka smärta i handen. En person som lider av upprepad stress skada kan ha svårt att utföra de enklaste uppgifter, som att hålla en kopp kaffe eller borsta håret. Symtom tenderar att avta om det drabbade området ges tid att läka.

för att lindra smärta och ömhet är det oftast effektivt att alternera tillämpa varmt och kallt förpackningar till området i 20 minuters mellanrum. Över disk antiinflammatoriska läkemedel är också till hjälp. Upprätthålla en god hållning, avslappningsteknik och stretching kan avsevärt minska risken för att utveckla repetitiva stress skada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.