Vad är en sympatisk Graviditet?

En sympatisk gravid när kvinnans manliga partner känner av effekterna av hennes graviditet. Sympatisk graviditet är också känt som Couvade syndrom. Ordet Couvade kommer från det franska ordet couver , som betyder "att kläckas. Även om villkoret är sällsynt, förekommer det hos vissa män.

Det har varit mycket skepsis över huruvida detta villkor är verkliga eller inte. Vetenskaplig forskning har visat att det är en verklig psykosomatisk sjukdom. Nästan 80% av män med gravid partner att känna någon form av symptomen på en sympatisk graviditet.

Symptomen är omfattande, i princip, oberoende av gravida kvinnor går igenom kan upplevas av hanen. Symptomen kan vara matsmältning, förlust eller ökning av aptit och viktökning. Det har också förekommit fall av kräkning, inklusive graviditetsillamående.

Andra symptom kan vara en förändring i sexlust och cravings mat som en blivande modern upplevelser. När honan går in i arbetsmarknaden, kan den manliga erfarenheten sammandragningar och smärtor födseln. Det finns bara ett botemedel för en sympatisk graviditet, och det är förlossning. Symptomen på sympatiska graviditet variera från hane till hane. Viss erfarenhet mycket milda symtom, men för andra, symtomen är så allvarliga, särskilt i tredje trimestern, att sjukfrånvaro från arbetet är nödvändigt.

Det finns många teorier om uppkomsten av en sympatisk graviditet. En del experter säger att det är ett sätt för män att fastställa deras roll i barnets liv så tidigt som möjligt. En del tidiga teorier slutsatsen att det var resultatet av avund på den manliga sida över möjligheten för honan att föda. En annan teori hävdar att sympatisk graviditeten är ett resultat av flexibla könsroller, speciellt om honan är den dominerande parten.

Även om många av dessa teorier är psykologisk i grunden finns det också mer fysiska teorier. Långsiktiga manliga och kvinnliga samlevnad kan leda till en oegentlighet av hormoner i den manliga. Testosteron och östrogen nivåerna har varit kända för att fluktuera hos män, vilket kan stå för en sympatisk graviditet.

Oavsett orsaker ligger bakom villkoret är det en mycket verklig sjukdom. Det är också svårt för läkare att diagnostisera. Symptomen kan lätt förväxlas med andra sjukdomar. Många sympatiska graviditeter har avskrivits som depression eller ångest över ankomsten av en ny baby. Din läkare kan behöva utföra en rad tester innan sympatiska graviditet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.