Vad är en neuromuskulära förbindelsen?

En neuromuskulära förbindelsen är en plats i kroppen där axoner av motor nerver möta muskeln, vilket sänder meddelanden från hjärnan som orsakar muskel till kontrakt och slappna av. Varje organism har tusentals neuromuskulär korsningar som styr kroppens rörelser och leda till att hjärtat slå. Den neuromuskulära förbindelsen är bara ett exempel av många kopplingar mellan nerver och andra delar av kroppen som leder till en välfungerande organism.

En neuromuskulära förbindelsen börjar med en neuron eller nervcell. Nervceller är särskilt utformade celler som kommunicerar med hjälp av kemikalier som kallas signalsubstanser. Beroende på vilken typ av cell, är specifika neurotransmittorer utformats för att stimulera ett svar, om man antar att en receptor är närvarande. Förutom en kropp, neuroner har också en lång svans som kallas ett axon som avslutar i dendriter, en bunt av fibrer som kan överföra kemikalier till nästa neuron. I fallet av en neuromuskulära förbindelsen, kan en neuron styra många muskelceller, men varje muskel cell bara ett svar på en neuron.

Vid en neuromuskulära förbindelsen, uppfyller motorneuronen muskulösa material i en Axion terminal. Ytan på de former muskelfiberstrukturen små vallar veck i slutet av axonet att vila i. Inuti dessa veck är depressioner med acetylkolinreceptorer. Neuron former synaptiska blåsor som är fyllda med acetylkolin. Det synaptiska vesiklar liknar små lökar vilket kommer att frigöra signalsubstansen när muskeln behöver anlita.

neuromuskulära förbindelsen är avgörande för liv och neuromuskulära korsningar börja bilda tidigt i fosterutvecklingen. Som motoriska nervceller utvecklas ett protein som kallas agrin görs. Detta stimulerar bildningen av en muskel specifik kinas, som kommer att bygga receptorer för acetylkolin på ytan av muskelfibrer. Således en neuromuskulära förbindelsen bildas, med neuron själv släpper in kemisk för utvecklingen.

Flera villkor kan orsaka fel på platsen för en neuromuskulära förbindelsen, vilket leder till förlust av muskelkontroll. Ytterst kan bristande muskelkontroll orsaka dödsfall om den är allvarlig, eftersom kroppens största muskel, hjärtat, kunde sluta slå. Den vanligaste sådan sjukdom är myastenia gravis, som orsakas av en autoimmun reaktion mot acetylkolinreceptorer. Som en följd av detta kan motoriska nervceller inte att överlämna de kemiska till musklerna, vilket kommer att orsaka muskelsvaghet och en slutlig förlust av kontrollen.

myasthenia gravis tenderar att vara mer koncentrerad längs muskler, och är särskilt märkbar i ansiktet. Dessutom kommer en del gifter som botulinum hämma frisättningen av acetylkolin, vilket kommer att leda till muskel förlamning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.