Vad är en intramuskulär injektion?

en intramuskulär injektion är en injektion som inför läkemedel direkt i en muskel. Från muskel kommer medicinering resa till resten av kroppen via hjärt-kärlsystemet. Denna metod för medicinering leverans får användas för läkemedel som inte kan ges muntligt av olika skäl eller när snabba åtgärder är önskvärt. Några exempel på mediciner som kan levereras intramuskulärt är: vacciner, antibiotika, steroider, smärtlindring medicinering, och könshormoner.

Flera platser kan användas för intramuskulära injektioner. Skinkorna är en ganska ökänd plats, men injektioner kan även ges i låret, benet och deltoideus muskler. Valet av en injektionsstället beror på ett antal faktorer. Det är viktigt att välja ett område med stora muskler stoppning, och många läkare föredrar också att rotera intramuskulär injektion i klubben, i synnerhet om en patient behöver flera injektioner. Vissa injektioner är mer benägna att orsaka blåmärken och smärta än andra, vilket kan påverka valet av en webbplats och en del läkare har en personlig preferens.

Den teknik som är inblandade i en intramuskulär injektion är lätt nog att människor kan göra det hemma. Hem behandling för vissa villkor kan innebära administrering av läkemedel intramuskulärt med patienten gör injektioner personligen eller en vårdgivare som utför injektionerna om patienten inte kan. Lärande förfarandet tar några minuter på kontoret av en sjuksköterska eller läkare, och de flesta människor blir adept väldigt snabbt.

En ren, steril nål används för en intramuskulär injektion. Medicinering dras upp i kroppen av nålen från en flaska eller ampull är injektionsstället steriliseras, och nålen introduceras till platsen. Människor som måste utföra injektioner brukar visas hur man håller och stick in nålen för att minska smärta och se till att läkemedel hamnar i önskad plats. De är också utbildade för att välja en nål i rätt storlek för medicinering. Det är viktigt att pipan kan hålla önskad dos säkert, och att det bar av nålen som används kommer att anpassa medicineringen om den är trögflytande.

Efter en intramuskulär injektion är klar nålen kasseras i en behållare för vassa föremål, och injektionsstället kan vara förband om det blöder lite, även om detta inte krävs. Det är allmänt erkänt som osäkert att återanvända nålar, även på samma patient, eftersom de kan skaffa smittsamt material som kan skada patienten, och eftersom varje användning dämpar nålen, vilket kan göra att återanvända nålar mycket smärtsamma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.