Vad är en blodtrycksmätare?

En kontroll av blodtrycket kan vara en av många enheter som används för att mäta blodtrycket. De flesta som besöker läkare eller sjukhus är förtrogna med olika typer av monitorer. De kan vara enkla manschetter med en handpump som gradvis blåses manschetten. Sjukvårdsanställda kan då använda ett stetoskop och kontrollera utslaget på mätaren som manschetten töms att mäta blodtrycket. Oftare, har läkare och sjukhus vände sig till monitorer som drivs med el och ger digitala avläsningar av systoliska (övre rad) och diastoliska (lägre nummer) tryck.

De flesta typer av blodtrycksmätare har minst två komponenter. De har manschetten, som kan omsluta armen, handleden eller till och med ett finger, och de har en display eller ringa för att läsa siffror blodtryck. Ytterligare komponenter kan omfatta anslutningar mellan manschetten och en blåsa enhet, och eventuellt ett stetoskop.

Många människor känner till dessa monitorer eftersom de använder dem hemma också. Det finns många blodtrycksmätare stilar tillgängliga för försäljning. Läkare kan rekommendera att övervaka blodtryck om en person har misstänkt högt blodtryck eller löper risk för högt blodtryck på grund av andra tillstånd som graviditet med en historia av hypertoni.

Hem monitorer fungerar mycket på samma sätt som gör sjukhus eller läkare monitorer kontor, men de är oftast mycket billigare. De får inte lika exakt, och en del läkare kommer att rekommendera att patienter som köper ett visst varumärke av bildskärm, eller åtminstone be patienter att få en skärm som passar runt armen stället för att mäta tryck runt ett finger eller handled. Arm skärmar verkar mer exakt än vad maskiner blodtryck av andra typer.

Även när en person som behandlas för högt blodtryck, kan de behöva använda ett hem kontroll av blodtrycket. Inspelning tryck nummer flera gånger om dagen kan avgöra om medicinering eller annan behandling är tillräckligt itu med hypertoni. Vissa läkare föredrar självklart att patienter har sin press övervakas i läkarens kontor i stället, men det är inte alltid möjlig och kan vara obekvämt.

Ibland läkare kommer att begära att patienterna bär en ambulatorisk kontroll av blodtrycket. Detta kan föreslå om en läkare vill att noga följa mönster blodtryck under dagen eller om de anser att en person bara har högt blodtryck när de arbetar i ett doktorn. Det sistnämnda kan kallas vit rock hypertoni och diagnostisera den kan bidra till att undvika behandling av patienter som bara uppvisar högt tryck eftersom läkare eller medicinska hjälpmedel gör dem extremt nervös.

En ambulatorisk kontroll av blodtrycket är ansluten till ett särskilt registreringssystem och tar blodtryck ungefär en gång per 30 minuter. Människor bär oftast dem i 24 timmar och kan ha ett papper som för alla eventuella händelser som inträffat strax innan trycket togs. Enheten kallas ambulatorisk eftersom de flesta människor kan bedriva normal verksamhet samtidigt bär den. Efter den 24-timmarsperiod, kan data från blodtrycksmätare analyseras för att upptäcka om hypertoni finns och /eller omfattningen av hypertoni. Denna analys kan sedan hjälpa till att bestämma behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.