Vad är en Bubble ekokardiogram?

En bubbla ekokardiogram är ett förfarande som syftar till att ge en läkare en uppfattning om hur bra någons hjärta fungerar. Detta medicinska test kan rekvireras för en patient som förefaller vara problem relaterade till fysiska funktion av hjärtat, såsom läckande ventiler eller en överdimensionerad hjärta. Mycket få risker är förknippade med en bubbla ekokardiografi, och förfarandet är nästan smärtfritt. Patientens läkare eller hjärtspecialist vanligen diskutera förfarandet och dess möjliga utfall med en patient innan bubblan ekokardiogram utförs.

I en traditionell ekokardiografi, är patientens hjärta ultraljudsundersöka att skapa en bild av hjärtat, så att vårdpersonal skall kunna bedöma tillståndet för hjärtat utan behov av kirurgiska ingrepp. Testet är normalt utförs av ett ultraljud tekniker, som kan registrera det förfarande eller skriva ut vissa bilder som kan vara av intresse för en läkare. I en bubbla ekokardiogram är ekokardiogram utförs, och sedan en bubbla av saltlösning injiceras i en ven i armen.

Som koksaltlösning går genom hjärtat, följer ultraljud teknikern det. Saltvattnet gör vissa hjärtsjukdomar funktioner mer synliga, belysa problem i vänster kammare, den största pumpa område i hjärtat, tillsammans med problem med ventilerna. Den saltlösning skingras slutligen ofarligt i blodet, och så småningom uttrycks i kroppen tillsammans med andra avfallsmaterial.

Från början till slut, en bubbla ekokardiogram vanligtvis tar ungefär en halvtimme. Patienten är vanligtvis ombedd att avlägsna hans eller hennes topp så att en tydligare bild kan framställas, och förfarandet inleds med tillämpning av ledande gel till området av intresse. Denna gel hjälper ultrasound maskin skapa en tydligare bild. En del obehag förknippas med injektion av saltlösning, men utöver det, en bubbla ekokardiogram ska inte orsaka smärta eller komplikationer för patienten.

med en avbildning studie av ditt hjärta är inte något som ska omedelbart bryr sig om, eftersom resultaten helt kan varieras, och du har ett antal alternativ när det gäller att svara på testresultaten. Det är viktigt att stanna avslappnad och lugn under sådana förfaranden, även om du är orolig för att säkerställa att spänningen inte inte påverkar provningsresultaten. Din läkare kan ta en dag eller två att granska resultaten av bubblan ekokardiogram innan diskutera dem med dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.