Vad är en Antikoagulation Clinic?

Det finns många människor som behöver ta antikoagulation läkemedel, oftast Waran ® (warfarin) för att förhindra överskott blodproppar. Warfarin är förskrivna för personer med olika hjärtproblem, och det finns andra sjukdomstillstånd som kan motivera dess användning, eller användning av droger som heparin, som också behöver uppmärksamhet. Problemet med dessa läkemedel är att få nivåer i blodet av de mediciner exakt tar lite arbete, och det är lätt att kasta nivåer genom att äta viss mat, när folk blir sjuka, eller som ett resultat av att använda andra läkemedel. Därför många människor behöver medicinering justeringar på ett tämligen regelbundet och dra nytta av de tjänster som en antikoagulation klinik.

Under vissa omständigheter skulle ta några antikoagulantia normalt innebära att folk hade att ta blodprov på labb ofta, men detta är opraktiskt och mest labb skicka ut sina bloodwork som skall testas med andra anläggningar. Att kunna få omedelbar avläsning blodet är avgörande, och detta är en del av arbetet i ett antikoagulantia klinik. I de flesta fall dessa kliniker arbetar med varje individ för att undersöka lämpliga nivåer i blodet och anpassa medicinering dem efter behov på en gång, istället för att låta patienter vara kvar på nivåer som är för låga eller för höga i flera dagar. Omedelbarheten att kunna få blod kontrolleras nivåer och medicinering justerad är en stor fördel för dessa kliniker.

En annan fördel är att de flesta antikoagulation kliniken typer inte kräver blodprov tas från vener. Istället förbättring av utrustning har lett till möjligheter att testa blod via blod finger peta prover. För de människor som har problem med att få warfarin nivåer korrekta, petar fingret är oftast mycket lättare att bära än vanligt venöst blodprov. Dessa fortfarande kan bli nödvändiga från tid till annan, men kan behövas så ofta.

En viktig del av en antikoagulation klinik är dess förmåga att erbjuda inte bara blodprov och medicinering justeringar nivå, men också resurser utbildning till sina kunder. Dessa kan hjälpa människor vara medvetna om vad varningsskyltar de behöver för att titta efter när på warfarin, och vilka saker de borde undvika att göra. Kliniker kan vara öppen varje dag också, fast detta varierar, så att om en patient har frågor om medicinering dosering, kan de få snabb tillgång till tjänster utan att vänta för möten.

En stor kardiolog kontor kan köra en antikoagulation klinik eller många sjukhus har vårdcentraler tillägnat detta ändamål. De kan tjäna en bred befolkningsunderlag, och vissa erbjuder tjänster såsom översättning och utbildning för föräldrar till barn på warfarin eller för de människor som vårdar äldre anhöriga på antikoagulantia. Många sjukförsäkringsbolag helt täcka dessa tjänster, och vårdcentralen kan ha särskilda bestämmelser om betalning eller vidta statliga hälso-betalningar och sjukvården från dem som saknar sjukförsäkring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.