Vad är akut lungödem?

Akut lungödem är ett mycket allvarligt tillstånd som kräver omedelbar medicinsk behandling. I detta tillstånd blir luftblåsor i lungorna fyllda med vätska, och detta försämrar lungorna förmåga att syresätta blodet. I huvudsak blir det organ berövas syre snabbt, vilket kan vara livsfarlig om den inte behandlas. Det finns många potentiella orsaker till akut lungödem, med det primära dem som oftast är någon form av nedsatt hjärtfunktion, speciellt hjärtinfarkt och hjärtsvikt. Andra saker kan orsaka detta tillstånd, inklusive de utövar på hög höjd (hape eller hög höjd lungödem), utsätts för giftiga kemikalier som skadar lungorna, infektion i lungorna som lunginflammation eller dålig njurfunktion.

Vanligtvis akut lungödem är så därför att det inträffar ganska plötsligt, även om vissa personer kan visa tecken på lungödem som är mer gradvis. När akut lungödem uppträder, finns det ett antal av symptom i samband med det. Dessa kan vara hosta upp en löddrig spett som kan vara rosa i färg eller färgat av blod, med andfåddhet, känsla inte kan fånga, pipande andning, tunga svettning, ångest, bröstsmärtor, blek och fuktig hud, och en drunkning sensation. Människor kommer också tenderar att må mycket sämre om de ligger ner, och de får panik om han uppmanas att göra det.

Den gradvisa form av lungödem kan märkas under en längre tidsperiod. Det kan inkludera svårighet att utöva, svårighet ligger ner på natten, och andnöd. Vätskeretention tenderar att vara gemensamma och folk kan gå upp i vikt snabbt. Anklar och ben kan se svullna.

Oavsett om lungödem snabbt inträffar eller människor lider av den mer gradvisa form, båda symtom måste tas på allvar och kräva läkarvård omedelbart. Den gradvisa typ kan lätt utvecklas till en akut typ och det är inte ett villkor som bör ignoreras. Kroppen svälter för syre och detta påverkar alla system.

Läkare har en tendens att leta efter orsaken genast när en patient uppvisar akut lungödem, men vanligtvis första behandlingen är att ge syrgas. Påvisande av det underliggande problemet tenderar att involvera en rad tester som inkluderar blodprov, utvärdering av hjärtat för underliggande hjärtproblem med röntgen, EKG (EKGs) och ekokardiogram. Kateterisering att undersöka lungorna kan behövas också. Ibland akut lungödem har en mycket tydlig sak som exponering för toxiner, och dessa tester kan inte krävas.

behandla tillståndet måste ta upp kroppens behov av syre och de bakomliggande orsakerna som ledde till fyllda vätska luftsäckar. När hjärtsvikt skapar frågor, kan operation krävas för att skapa bättre funktion. Lunginflammation som orsakar akut lungödem kan behöva behandling med antibiotika. Människor är ofta ges också diuretika kan öka vätska produktionen, och de kan ha vätska begränsningar för ett par dagar.

Även med behandling, ibland akut lungödem är dödligt. Detta kan vara fallet om det finns extrema och betydande skador på lungorna eller andra organ. Men många gånger detta villkor kan med fördel hanteras om behandlingen genomförs i tid. Det viktigaste för människor att komma ihåg är att tiden är det väsentliga. De symptom på detta tillstånd behöver vård omedelbart och får aldrig ignoreras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.