Vad är Våldsutsatta barn syndrom?

Våldsutsatta barn syndrom är alltid en olycklig diskussionsämne. Kallas även övergrepp mot barn, som tenderar att bli en mer integrerad sikt är det bevis på att skador som ett barn mer än kan ha uppkommit av barnet. Detta är särskilt fallet när barnen inte förflyttar sig nog att göra saker som faller ur fönster, klättra ur spjälsängar, eller interagera med den fysiska världen på ett sätt som skulle skapa stor skada. Syndromet kan således definieras som en konstellation, och möjligen historia, av skador som förmodligen inte skulle ha inträffat om inte någon annan var som orsakar dem, och dessa vanligtvis kräver utredning av barn skyddande eller andra rättsliga myndigheter.

I medicinska eller andra inställningar, misstänkta misshandlade barn syndrom är oftast rapporteras till undersökande organ som kan omedelbart inleda förhör av vaktmästare och noggrann granskning av ett barn. Det finns flera mål på dessa undersökningar. De kan samla tekniska bevis att användas i rättegång om nödvändigt, kan de fråga vårdare av barn att ta reda på personer som kan förväntas ha ansvar för övergrepp mot barn, och de kan avgöra om barnet uppvisar nog symptom på misshandlade barn syndrom, att göra de hävdar att det sker och för att motivera åtgärder som att ta vårdnaden om barnet.

Visst finns det gråzoner där barn skulle kunna se ut har de misshandlade barn syndrom och om de verkligen inte. Vissa sjukdomar och tillstånd kan orsaka ben att bryta lätt eller blåmärken uppstå på en stor skala, även med mycket liten skada. Dessa brukar sällan vara fallet, och i många fall, antalet skador och deras svårighetsgrad menar ett barn har utsatts för övergrepp. Missbruk är inte bara begränsat till fysiska men kan också omfatta sexuella övergrepp som kan ha olika omisskännliga tecken på vissa barn.

Några av de saker utredare titta efter för att försöka identifiera misshandlade barn syndrom är berättelser som inte stämmer överens mellan vårdare och redovisning av olyckor som är oförenliga med skador. De får också undersöka barnets historia för att se om ett stort antal olyckor och /eller resor till läkare och rum nödsituationer finns i barnets förflutna. En växande mängd bevis kan föreslå mönster och utövandet av rutin missbruk.

Alla som har parented och inte missbruk av barn kan ha en viss grad av oro för denna fråga. Speciellt när barn är aktiva, kan de skada sig regelbundet. Föräldrar fruktar ofta att de ska undersökas för misshandlade barn syndrom om deras barn som omfattas av blåmärken från aktiv lek och faller eller om de slår sina huvuden på något och slutar med en blåtira eller två.

Det bör noteras att läkarna förväntar sig att se en normal mängd skada hos barn. Oftast måste det vara förenligt med vad ett barn kan och kan göra i den åldern. Faller av en cykel kommer att orsaka blåmärken eller flås knän, och småbarn som kan komma runt det snabbt kan ibland bula i huvudet eller ett öga på grund av bristande koordinationsförmåga. Samma skador i en bebis skulle vara svårt att förklara och vara mer benägna att föreslå misshandlade barn syndrom. Del av definitionen av syndromet är att den utvecklingsnivå barnet gör skada på vissa sätt näst intill omöjligt.

Dessa saker är viktiga att beakta när man definierar några tecken eller symtom på misshandlade barn syndrom. Det finns tyvärr många av dem, och vissa kan vara förenlig med normal barndom skador. Andra är uppenbarligen inte, och utgör ett olyckligt uttalande om det fortsatta problemet med övergrepp mot barn. De som skulle kunna misstänka detta villkor skulle kunna få veta att leta efter brännskador, piskor märken från eller fasthållningsanordningar, biter, brutna ben, ovanliga och överdrivna blåmärken, bevis på fingertryck på delar av kroppen som runt halsen, hjärnskakning och koma eller död. Andra tecken på barnmisshandel innehåller tydliga tecken på sexuella övergrepp.

Medan det kan vara upprörande att läsa sådana listor, med diagnostik för misshandlade barn syndrom är ett viktigt ställe att börja. När barn behandlas illa, det enda sättet att fria potentiellt dem från detta genom att identifiera missbruk. Om barnmisshandel misstänks, kan olika myndigheter då kunna utreda och förhoppningsvis stöd för barnet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.