Vad är Testosteron injektion?

testosteron injektioner är ett av flera behandlingsalternativ används för att hantera en brist på normal testosteronnivåer i kroppen. Injektionerna förvaltas i normalfallet av ett hälso-och sjukvårdspersonal i en steril miljö, men i vissa länder, är det möjligt för en läkare att tillåta patienten att administrera injektioner enligt ett detaljerat tidsschema. I de flesta fall är de injektionerna schemaläggas var tio dagar till två veckor, och ofta är den lämpligaste metoden för substitutionsbehandling med testosteron av många patienter och läkare lika.

Som med de flesta typer av testosteron terapi, är syftet med testosteron injektioner för att öka testosteronnivåerna förrän de är inom vad som anses vara en normal nivå. Injektioner kan bli nödvändig i situationer där möjligheten för kroppen att producera testosteron naturligt är antingen tillfälligt eller permanent nedsatt. I de flesta länder, injektionerna är bara tillgängliga med ett recept, gör det nödvändigt för en läkare att bedöma patientens tillstånd och bestämma rätt dos och frekvens för injektionsvätskor.

En av de största fördelarna med att använda testosteron injektioner är att en patient inte behöver få en behandling varje dag. Detta står i kontrast till piller som kan behöva tas någonstans från två till sex gånger dagligen, eller patchar eller krämer som administreras en eller två gånger dagligen. Beroende på exakt typ och styrka injektionen, kan en behandling inte krävas mer än två gånger per månad.

Även människor som normalt är orolig med bilder finner ofta att användningen av testosteron injektioner är mer lätthanterligt än andra behandlingsalternativ. Eftersom patienten blir mer bekväma med tanken på skotten, kan det vara möjligt att ge sprutorna hemma, med godkännande av den behandlande läkaren. Förmågan att använda före mätt injektion paket hemma bidrar också till att bekvämlighet är förknippade med denna typ av behandling för att korrigera en låg nivå av testosteron.

Även mycket effektiv, det finns vissa risker i samband med användning av testosteron injektioner. Ofta innehåller formeln för injektioner användning av någon typ av naturlig olja, såsom bomullsfrö eller sesamolja. Vissa patienter upplever en mild allergisk reaktion mot dessa oljor, ofta manifesteras som en utveckling av ett utslag runt den punkt injektion. Om dosen är för stark, kan den enskilde upplever negativa humörsvängningar såsom en ökad grad av irritabilitet, sömnlöshet, eller ett behov av att ständigt vara i rörelse. Justering av dosen kan ofta minimera biverkningar och göra det möjligt för patienten att fortsätta använda testosteron injektioner.

I händelse av att en patient inte effekter upplever biverkningar vid användning av testosteron injektioner, det finns en god chans att läkaren kommer att rekommendera en övergång till en av de andra behandlingar som rutinmässigt används för att höja nivån på manliga hormoner i kroppen. Precis som med injektioner är det viktigt att ha en läkare övervaka hur effektiva och hur de behandlingar så att doserna kan justeras när och om det behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.