Vad är Symtom på solsting?

solsting är ett livshotande tillstånd som orsakas av överexponering för extrem värme. Solsting, ibland kallade värmeslag , inträffar när kroppens värmereglering system misslyckas och det kan inte förlora stark värme. Höga temperaturer kan orsaka kroppens viktigaste organ för att misslyckas.

Det finns en mängd olika symtom uppkommer med uppkomsten av solsting. I början kommer huden att bli både varm och torr. Svettningar vanligen stopp och andningen blir snabb nog att sätta på hyperventilation.

Kroppens temperatur, tillsammans med puls, börjar öka snabbt. Andra symptom inkluderar muskelkramper och huvudvärk. Det kan också finnas vissa mentala och verbala förvirring. Tal kan vara oklart och osammanhängande, och våldsamt beteende kan förekomma.

Som solsting blir allvarligare, kan den sjuke bli liggande till hallucinationer. Kroppens temperatur kommer att stiga snabbt, och kramper kan förekomma. Slutligen kommer den drabbade förlorar medvetandet.

Orsaken till solsting är oftast långvarig exponering för höga temperaturer. Solsting kan också orsakas av värmeslag. Personer som arbetar utanför är känsliga, liksom personer som tränar för lång tid utan ordentlig vätskeintaget.

solsting kan hända vem som helst, men äldre och barn är mer mottagliga. Om kroppen har haft eller går igenom en sjukdom, kan sedan solsting uppstå lättare. Även kläder som inte är lämpliga för höga temperaturer kan bidra till solsting.

Vissa mediciner kan också bidra till uppkomsten av solsting. Antidepressiva, betablockerare och diuretika kan ha en negativ påverka och störa kroppens värme kontrollsystem. Plötslig kramper och muskelspasmer är också symptom på solsting.

Om solsting uppstår en läkare eller medicinsk hjälp bör sökas omedelbart. Blodtryck och kropp tester temperaturen kommer att tas för att diagnostisera sjukdomen. Urin-och blodprov kan också tas.

Beroende på änden av villkoret, en vistelse på sjukhus vara nödvändig. Kroppstemperatur måste sänkas så snart som möjligt. Vätska och salt måste ersättas, vanligen genom en intravenös (IV) dropp. En Observationen kommer också att vara nödvändigt att övervaka eventuella temperaturförändringar och för att leta efter några komplikationer som kan uppstå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.