Vad är Staphylococcus bakterier?

Staphylococcus bakterier är bakterier i Staphylococcus släkte, en mycket vanlig bakteriell släkte som är mycket spridd i hela världen, vilket gör det en bekant syn på läkare kontor och laboratorier. I själva verket är du värd ett par Staphylococcus arter rätt i denna stund, eftersom dessa bakterier är en del av kroppens naturliga bakterier fauna. Den mest kända Staphylococcus arter är troligen S. aureus , den bakterie som ansvarar för den välkända "Staph" infektioner som pesten människor i alla åldrar.

Under ett mikroskop, Staphylococcus bakterier ser ut som små kluster av marmor, förklarar "coccus" i namnet, en hänvisning till ett grekiskt ord som betyder "bär. " Många bakteriearter dela denna speciella runda form, som Därför flera släkten har "coccus" suffix. Dessa sfäriska bakterier Gram-positiva, vilket innebär att när en gramfärgning tillämpas, bakterierna tur ljusa violett, vilket gör dem mycket lätta att se under ett mikroskop.

Några Staphylococcus arter är en del av den naturliga faunan nuvarande på kroppen, och de hittas lätt på huden och runt slemhinnor. När det gäller den ökända S. aureus , kan bakterien bidra till utvecklingen av opportunistiska infektioner om man känner en svag punkt i kroppen som en klippa. En infektion med Staphylococcus bakterier kan orsaka bölder, hudinfektioner, bölder och sår, och i stora mängder, kan bakterien orsaka toxiska chock syndrom, en allvarlig komplikation vid bakteriell infektion.

människor passerar Staphylococcus bakterier mellan varje andra med tillfälliga fysisk kontakt, och bakterien kan också överföra till saker som folk handtag, som dörrhandtag, sängkläder, bänkskivor, och kranar. Detta är ett stort problem på sjukhus där kontrollera spridningen av antibiotikaresistenta bakterier Staphylococcus har blivit en stor fråga. Staphylococcus bakterier kan också kolonisera dåligt hanterade livsmedel och orsaka matförgiftning, och vissa arter förekommer naturligt i marken. Allt som finns omkring 30 kända arter av stafylokocker.

En konventionell Staphylococcus Infektionen kan behandlas med antibiotika, som kan ges oralt eller appliceras direkt på platsen för en hudinfektion i form av en aktuell grädde. Det är dock Staphylococcus en mycket listig bakterie släktet, och ett antal stammar har utvecklat resistens mot antibiotika, vilket innebär att infektionen inte alltid kan svara på behandling. Det kan ta flera former av antibiotika för att hitta en version som kan angripa bakterien på ett effektivt sätt. Meticillinresistenta Staphylococcus aureus (MRSA) är en viktig fråga på sjukhus över hela världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.