Vad är Skiftarbete sömnstörningar?

Skiftarbete sömnstörningar är ett tillstånd där en person arbetar ett schema än dagsljus har svårigheter att nå ÅTERSTÄLLANDE sömn. Den grundläggande orsaken till denna typ av störning är ett avbrott i kroppens naturliga dygnsrytm, vilket gör det svårt för den enskilde att vila ordentligt. Tillsammans med människor som vanligtvis arbetar nattskift, den som ofta ändras deras arbetstid mellan dag-och nattetid kan också uppleva den här typen av sömnproblem.

Många studier som fokuserar på betydelsen av sömn i allmänt att människor tenderar att uppnå lugn sömn lättare när arbetsplanen är inställd för dagen. Även personer som arbetar vad som ibland kallas andra skift eller eftermiddag skift scheman som slutar vid tio eller elva på kvällen är fortfarande vanligare att sova djupt och vakna utvilad än de som arbetar hela natten. Beroende på vilken studie har hört, natten skiftarbetare är allt från två till tio gånger högre risk att uppleva förändring oordning arbete sömn än människor som arbetar något annat schema.

Det är viktigt att notera att inte alla som jobbar nätter kommer att uppleva skiftarbete oordning arbete sömn. Många som arbetar fem nätter i följd i kväll skift per vecka tenderar att anpassa sig till situationen och finna det lättare att utveckla en rutin som gör att de kan sova gott under dagen. Men nattarbetande som kan planeras för två nätter i rad har då en eller två nätter av, ofta finner det mycket svårare att anpassa sig och löper större risk att utveckla denna typ av sömnstörningar.

Två yrken som är särskilt benägna att flytta oordning arbeta sömn är sjuksköterskor och tjänstemän inom brottsbekämpande organ. Sjuksköterskor som tilldelats ett nattskift ofta stoppas i tolv-timmars skift och kan arbeta två till tre i rad nätter, sedan bort schemat för två eller tre nätter. Om inte sjuksköterskan försök att behålla samma sömnvanor även om han eller hon bort dagar, det finns en god chans att han eller hon kommer att få svårt att undvika utveckling av sömnlöshet vid något tillfälle, vilket gör det nödvändigt att ta medicin för att få någon sömn alls.

På samma sätt, poliser som ibland arbetssituationer sving förändring är mycket mer benägna att flytta oordning arbete sömn. Detta gäller särskilt tjänstemän som kan arbeta en kombination av dagar och nätter under veckan. Eftersom arbetsschema i en ständig förändring, är det mycket svårt för kroppen att anpassa och främja ÅTERSTÄLLANDE sömn. Som ett resultat kan officer uppleva vissa belopp sömnighet, även efter att sova i flera timmar. Precis som med sjuksköterska, en polis kan finna det nödvändigt att använda receptbelagda läkemedel för att uppnå djup sömn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.