Vad är Palindromic Reumatikerförbundet?

Palindromic reumatism är en mycket sällsynt form av artrit som kännetecknas av plötsliga arthritic attacker. Patienter utvecklar artrit symptom plötsligt och snabbt, och symptomen kvarstår i timmar eller dagar innan försvinner lika snabbt. Normalt är ingen bestående ledskada eller smärta orsakad av palindromic reumatism, vilket förklarar namnet, ett palindrom är ett ord som läser samma fram och tillbaka, och palindromic reumatism börjar och slutar på samma sätt.

Orsaken till palindromic reumatism är inte känd, även om det verkar vara vara autoimmun ursprung. Attacker involvera allmänhet mellan ett och tre leder, med knäna, fingrar och stora lederna är särskilt mottagliga för palindromic reumatism. Rodnad, svullnad och smärta visas runt den drabbade leden, och patienten kan ha svårt att flytta gemensamma bekvämt. Denna plötsliga artrit i kontrast till de mer typiska långsamma degeneration sett i andra artrit fall.

Eftersom ett antal villkor kan ge liknande symptom palindromic reumatism, kan en läkare ta lite tid att diagnostisera sjukdomen. Patienten kommer att intervjuas noggrant om symptomen, och om möjligt, kommer läkaren att undersöka lederna under ett pågående utbrott. Prover av vätska från det gemensamma kan tas tillsammans med blod, för att kontrollera halterna av olika ämnen i kroppen som kan ge ledtrådar. En noggrann diagnos är viktig för att utesluta andra möjliga orsaker till symptomen, att se till att patienten får den behandling som är lämplig.

När palindromic reumatism diagnostiseras, det finns ett antal behandlingsalternativ, även om det finns ingen bot för sjukdomen. Beroende på patientens kan angrepp bli vanligare eller allvarliga över tid, med vissa behandlingar minska svårighetsgraden av palindromic reumatism. Vissa läkare kan förskriva antireumatiska läkemedel med målet att förhindra utvecklingen av palindromic reumatism i fullt utvecklad reumatoid artrit. Antiinflammatoriska läkemedel och steroider kan också användas för att minska smärta och svullnad i enskilda attacker.

Varje läkare har ett individuellt bemötande palindromic reumatism, baserat på hans eller hennes erfarenheter av att behandla sjukdom. Eftersom det finns ett antal teorier cirkulerar om orsaken till palindromic reumatism och andra reumatoid villkor, en läkare kan också ge rekommendationer om kost eller motion. Vissa patienter tycker att de måste prova flera olika läkare innan de hittar en vårdgivare som passar deras behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.