Vad är Kronisk hjärtsjukdom?

Kronisk hjärtsjukdom är ett vanligt felaktigt term för de tillstånd som kallas kronisk hjärtsvikt (CHF). När du ser bokstäverna kranskärlssjukdom, vilket tenderar att hänvisa till medfödd hjärtsjukdom eller defekter. Till skillnad från hjärtsjukdom som förvärvas senare i livet, är medfött hjärtfel ärvt och vid födelsen. Det som gör det ännu mer förvirrande är att personer med CHDs kan ha hjärtsvikt.

Det är viktigt att förstå att hjärtsvikt betyder inte hjärtat är för närvarande inte. Istället innebär det att hjärtat arbetar hårdare än den behöver, men ändå åstadkomma mindre än det borde. Misslyckande för hjärtat att på lämpligt sätt förse kroppens organ och vävnader med syre rikt blod kan leda till många symtom och orsaker till hjärtsvikt kan vara mycket varierande. Några orsaker förträngning av artärer, hjärtinfarkt i det förflutna, högt blodtryck, CHDs, onormal utvidgning av hjärtat, och vissa infektioner.

symtom på hjärtsvikt kan varieras och baseras på svårighetsgraden av underliggande orsaksfaktorer . Människor kan känna ihållande trötthet, och märker vätskeansamling eller svullnad i händer och fötter. Andra symtom är andfåddhet, oförmåga att utöva, och en hosta som inte går bort, och som kan ge rosa eller lätt blodig slem. Den hjärtslag kan låta svag eller oregelbunden rytm.

Under vissa omständigheter uppstår hjärtsvikt plötsligt, och kallas akut hjärtsvikt. Symptomen är liknande men de uppträder mycket snabbt i stället för under en lång tidsperiod och att de kan följas med bröstsmärtor. Om du utvecklar dessa symtom under loppet av några timmar ska du kontakta räddningstjänsten omedelbart.

Om din läkare misstänker hjärtsvikt, har du förmodligen flera undersökningar för att fastställa orsaken. Dessa kan inkludera röntgen, magnetisk resonanstomografi (MRT) och datortomografi (CT) sökningar och särskilda sonogram av hjärtat som kallas ekokardiogram. Du kan också kräva hjärta kateterisering, som tittar på strukturerna i hjärtat och blodkärlen att bestämma blockeringar, förträngning och underlåtenhet. Identifiera orsak är viktigt, eftersom behandling CHF beror på att förstå och ta itu med underliggande orsaker.

På grund av den mängd olika förhållanden som kan leda till hjärtsvikt är behandlingen svår att beskriva. Människor kan kräva mediciner som medicin blodtryck, blodförtunnande medel, medicin för att få hjärtat att arbeta effektivare läkemedel som hjälper rytm kontroll hjärta, eller diuretika för att minska vätskeretention. Orsaker kan också behöva kirurgisk behandling, vilket även det kan variera från att placera stent för att öppna artärer, till att utföra operation för att reglera hjärtrytmen. Ibland, speciellt när CHDs är närvarande kirurgi kan vara komplexa och omfattar fastställande defekter på hjärtat som ersätter ventiler. Under vissa omständigheter CHF kan kräva hjärttransplantat.

Även om du inte kan göra mycket för att förhindra många medfött hjärtfel eller CHF förvärvats genom virus-eller bakterieinfektion kan det finnas många sätt att lägre risk av hjärtsvikt orsakad av de flesta former av hjärt-kärlsjukdom. Att äta ett hjärta hälsosam kost genom livet och få massor av motion kan minska risken för de flesta former av hjärtsjukdomar. Om du har familj hjärtsjukdom, måste du göra din läkare känner till detta, så att behandling ges efter behov och möjligheter att utveckla CHF är noga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.