Vad är Basal Metabolic Rate?

basala ämnesomsättning (BMR) avser den mängd kalorier en person brinner under en 24-timmarsperiod för att upprätthålla kroppens funktioner bara. Detta omfattar hjärtslag, andning, matsmältning och orgel stöd, som alla kräver energi som uttryckts av basal ämnesomsättning i kalorier. Den basala ämnesomsättning inte tar hänsyn till motion eller dagliga kaloriförbrukning genom vanliga aktiviteter som shopping, arbete, trädgårdsarbete eller sysslor hushållet.

Att känna din basala ämnesomsättning kan vara ett praktiskt verktyg för budgetering kalorier för att upprätthålla, uppnå eller gå ner i vikt. Ytterligare kalorier, baserat på din nivå av aktivitet, läggs till basal ämnesomsättning för att fastställa utgångspunkten. Allt annat lika, som faller under för att de grundläggande konsekvent kommer att resultera i att förlora vikt, hålla baslinjen kommer att bibehålla vikt, och förbrukar mer kalorier än utgångsläget kommer att orsaka viktökning.

Det är bra att veta att 3500 kalorier motsvarar ett pund (0,45 kg) fett. Faller under baslinjen skapar ständigt ett ackumulerat underskott, med varje 3. 500 kalorier leder till förlust av ett pund. Många människor hittar sin vikt sakta smyger sig över tiden eftersom de underskattar hur mycket kalorier de förbrukar på en dag, regelbundet än det ursprungliga. En stadig överstiger ens en handfull kalorier per dag lägger upp under det långa loppet och resultat i ackumulerade viktökning.

Det finns många BMR räknare på nätet som kan ge dig en god uppfattning om din basala ämnesomsättning av använda din nuvarande vikt, längd, ålder, kön och aktivitetsnivå. Verksamheten nivå som anses här är inte för att lägga kalorier till basala ämnesomsättning, utan att ange vilka idrottare som BMR är anpassat för att kroppen typ.

När du väl vet din basala ämnesomsättning, kan du lägga till några kalorier till den för att återspegla din nivå av aktivitet. Om du har ett skrivbord arbete och få liten eller ingen motion kan din baslinjen vara bara några hundra kalorier mer än din basala ämnesomsättning. Om du motionerar måttligt, kommer det att bli lite högre. Återigen, många räknare på nätet kan ge dig en uppfattning om din BMR och hur många kalorier du bränner varje dag för totalt baseline.

Som din kropp förändras, din basala ämnesomsättning också förändringar, så det är bra att få nya avläsningar som du förlorar eller upp i vikt. Du kanske vill beräkna om BMR med varje 5-10 pund (2,2 till 4,5 kg) vikt förändring. Du bör också justera baslinjen om aktivitetsnivå betydligt förändringar.

När du räkna ut din basala ämnesomsättning och kaloriinnehåll budget, har ni verkligen måste räkna kalorier varje dag? Om din vikt är inget problem och är fortfarande stabil, finns det ingen anledning till. Men kalori räkna kan vara det enda sättet att ta tillbaka kontrollen för många människor som kämpar med vikt frågor. Lyckligtvis kan kalorier spårning bli mycket lättare med fitness program.

De flesta fitness Programmet innehåller en basal ämnesomsättning miniräknare och kommer att berätta vad din dagliga kaloriintaget (DCI) bör för din vikt och aktivitetsnivå. Du kan också ange mål och planer utkast som kommer att leda en dagligen för att nå ditt mål vikt i en viss tid. Fitness programvara spår kalorier, näringsämnen, motion, och i vissa fall medicinska tillstånd, vilket gör det mycket lätt att hålla koll på kalorier och framsteg. Dessa program kommer med förinstallerat mat listor som täcker den största delen av varumärke och vanliga livsmedel den genomsnittliga personen kan äta. Dessutom kan du lägga till egna livsmedel. När du vet din basala ämnesomsättning och DCI, har du de verktyg du behöver för att upptäcka ett friskare i morgon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.