Vad är Antibakteriell Flytande tvål?

Antibakteriell flytande tvål är en form av flytande tvål som innehåller ingredienser som är avsedda att bekämpa bakterier. Effekten av tvål kan variera beroende på ingredienser och hur den används, med vissa döda upp till 99% av bakterier, medan andra tenderar att vara mindre robust. Många drog butiker och marknader göra antibakteriell flytande tvål, och det är också möjligt att skaffa det från medicinsk leverantörer, eller göra det hemma, för människor som är bekväma och förtrogen med tvål gör.

Människor använder antibakteriella flytande tvål på händerna och organ, eftersom de är oroade över spridningen av bakterier, eller för att de vill förhindra bakteriella infektioner. När det gäller handtvätt minskar tvål antalet bakterier på händerna, vilket gör det svårt att sprida bakterier genom direkt kontakt eller hantering av delade objekt som dörrhandtag. På kroppen, kan antibakteriell flytande tvål förhindra Staphylococcus infektioner i huden, och det är ibland används för att hantera hudåkommor såsom akne och solskador.

Många sjukhus använder antibakteriell flytande tvål för handtvätt på grund av det stora antalet bakterier som förekommer naturligt, och ökade farhågor om risken för sjukdomsspridning. Personal tvätta vanligtvis sina händer mellan patienter, och efter att ha utfört arbetsuppgifter som kan utsätta händerna för nya bakterier. Skolor och andra anläggningar med ett stort antal människor att dela en plats kan även lager antibakteriella flytande tvål i badrummen att hålla bakteriestammar till ett minimum.

Vissa människor gillar att använda antibakteriella produkter hemma eftersom de är oroade över renlighet. Faktum är att medlemmarna i ett gemensamt hushåll tenderar att ha samma bakterier, så spridningen av bakterier är inte en stor risk om inte någon kommer hem med en bakteriell infektion som kan spridas till andra medlemmar i hushållet. För hantering av hud kan dock antibakteriell tvål vara till stor nytta.

Den utbredda användningen av antibakteriella produkter har väckt viss oro bland medicinska forskare. Vissa människor fruktar att frekvent användning raser resistenta bakterier, genom att döda av organismer som är känsliga och tillåta mer virulent organismer att blomstra. Av denna anledning kan det vara en god idé att byta märke ofta så att bakterierna i ett område inte blir vana vid en viss typ av tvål, och komma ihåg att tvätta noga med rinnande vatten i minst 30 sekunder. För folk som inte känner för timing deras handtvätt, varar en recitation av alfabetet vanligtvis omkring 30 sekunder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.