Vad är Acinetobacter baumannii?

Acinetobacter baumannii är en bakterie i Acinetobacter som kan vara farliga för människor som har nedsatt immunförsvar, orsakar opportunistiska infektioner som kan leda till döden om patienten får ingen aggressiv behandling. En av de största problem med att behandla Acinetobacter baumannii är att bakterien är naturligt resistenta mot ett flertal antibiotika, vilket gör det svårt att hitta ett läkemedel regim som effektivt kommer att attackera den i en smittad patient.

Denna bakterie är gramnegativa och aerobic, trivs i en mängd olika miljöer. Det är stor spridning i naturen, växer både torra och våta förhållanden och det är allmänt odlade från friska människor, visar att människor kan bära bakterien utan att uppleva infektioner. När bärare in ett sjukhus, vårdhem eller liknande miljö med utsatta patienter kan de passera Acinetobacter baumannii på och orsaka allvarliga infektioner. Sjuksköterskor och andra vårdgivare utför ofta Acinetobacter baumannii och andra sådana bakterier på grund av sin kontakt med ett stort antal patienter.

Infektion startar ofta i lungorna som en följd av att andas in bakterien eller är i respirator, och det är också förenad med kateter infektioner. Om Acinetobacter baumannii får växa, kommer den att sprida sig sakta till andra delar av kroppen, kolonisera organ och så småningom leder till döden. Acinetobacter baumannii anses vara en superbug eftersom det är resistent mot många antibiotika, och som ett resultat smittade patienter måste övervakas noga.

Många allvarliga infektioner med Acinetobacter baumannii är nosokomiala i naturen, vilket innebär att de har förvärvats i ett sjukhus eller vårdinrättning. Risken för sjukhusinfektioner kan minskas genom att noggrant observera sanitet protokoll såsom handtvätt, omsorgsfullt torka ner rum och rengöring av verktyg och sänglinnen med tekniker som gör dem sterila. Denna teknik kan låta enkelt, men i praktiken i en hektisk sjukhus de kan vara svåra att följa, vilket leder till infektioner i vården.

Behandling av infektion med denna patogena bakterier kräver starta en kurs av antibiotika , övervakning av patientens svar, och stödja patienten medicinskt under behandlingen för att hålla honom eller henne så stabila som möjligt. Om ett antibiotikum verkar inte vara effektiva, ett nytt läkemedel måste användas för att se om det lyckas eliminerar bakterien. Sjukhus kan också välja att kultur bakterier från en patient för att testa potentiella antibiotika i labbet, och att hålla reda på Acinetobacter baumannii genom att noga granska de stammar av deras patienter är infekterade med efter ledtrådar för att förklara deras ursprung och spridning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.