Vad är Abdominal muskelbristning?

Även känd som drog magmusklerna, buk muskelbristning är ett tillstånd där någon typ av skada sker till musklerna i bukväggen. Vanligtvis en buk muskelbristning händer när musklerna står under för mycket stress. Som ett resultat kan muskelfibrerna blir ansträngda eller ens tår.

buken muskler stammar är inte begränsade till professionella idrottsmän. Det är möjligt för vem som helst att genomgå omständigheter placera ytterligare stress i magmusklerna. Enkla aktiviteter som alltför många upprepningar av vissa övningar eller krystad muskler medan lyft kan leda till en stor del av buken muskelsmärta. Lyckligtvis flesta fall är relativt små och kan behandlas med lätthet.

De fall som gäller en ansträngd mage muskler brukar kategoriseras i tre olika kvaliteter. Lindriga fall av buken muskelbristning brukar innehålla en liten mängd av smärta som inte hindrar rörligheten. Med denna grad av ansträngning, enkel medicin för att lindra smärta och inflammation gör det möjligt för musklerna att läka i en kort tid utan att begränsa den dagliga verksamheten.

Medel fall av buken muskelbristning innebära en högre nivå av smärta och brukar kalla för att begränsa vissa verksamheter, framför allt övningar som samarbetar man magmusklerna. Tillsammans med medicinering, den enskilde lider med denna typ av muskelbristning kommer också att begränsa verksamhet som inbegriper vrida eller vrida på magmusklerna. Beroende på situationen, kan en läkare rekommendera bär någon typ av begränsande bandage under dagen för att hjälpa förhindra plötslig rörelse som skulle dra i ansträngda muskler.

Allvarliga fall av buken muskelbristning kännetecknas av konstant smärta som inte kan kontrolleras utan hjälp av mediciner. Det finns vanligtvis någon form av blåmärken synliga längs buken, tillsammans med muskelspasmer att ytterligare förvärra smärta från spända eller trasiga muskler. I vissa fall kan det vara nödvändigt att undvika de flesta fysiska aktiviteten för en tid medan musklerna läka.

Det är aldrig möjligt att helt immobilisera bukmusklerna, kan åtgärder vidtas för att minska den nivå av stress som är placerad på muskler. Tillsammans med att ta medicin för att hjälpa till att minimera inflammation och smärta, tillämpningen av isen förpackningar under de första två dagarna efter skadan inträffar kan hjälpa till att få situationen under kontroll och underlätta läkningsprocessen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.