När är massage Kontraindicerade?

Det finns ett antal situationer där massage är kontraindicerat, vilket innebär att det inte rekommenderas. I samtliga fall är det viktigt att avslöja någon bakomliggande sjukdomar och funderingar som du har till ditt massageterapeut, så att han eller hon kan justera sessionen för att passa din kropp och behov. Det är också en god idé att diskutera massage med din läkare, eftersom han eller hon tror att massage är kontraindicerat för dig, eller läkaren kan ha rekommendationer för villkor som skulle vara bäst lämpad för ditt tillstånd.

Med alla följande villkor är massage kontraindicerat: feber, infektion, brutna ben, smittsam sjukdom, högt blodtryck, tumörer, öppna sår, muskel bristningar, tunga blåmärken, herniation, brännskador, myosit ossificans, tromboser och blödningar som blödarsjuka. Massage rekommenderas inte heller för personer med svåra hjärtsjukdomar och vissa hudinfektioner. Vissa magbesvär också kan kompliceras av massage, och åtminstone kan massage vara obekväma i dessa situationer, så du kanske vill diskutera sådana situationer med en massageterapeut innan du börjar.

I vissa fall är det säkert att få massage, men terapeuten bör undvika djupa arbete. Sådana situationer är massage för äldre, tillsammans med människor som har osteoporos, artrit och reumatism. Deep arbete också är kontraindicerat för personer med autoimmuna diease, Hodgkins sjukdom, nyligen ärrvävnad och villkor som åderförkalkning.

Det finns vissa villkor som massage kan vara fördelaktigt för vissa människor, men inte för andra. Till exempel, vissa läkare säger att massage är kontraindicerat för cancer, medan andra rekommenderar lätt massage för cancerpatienter. Gemensam dysfunktion kan mycket lättas genom massage, men den kan också förvärras, liksom för vissa psykiatriska sjukdomstillstånd. Massage rekommenderas inte heller direkt på platsen för åderbråck.

En del tror att massage är kontraindicerat för kvinnor som har menstruation. Detta är faktiskt inte fallet, faktiskt, kan massage ibland hjälpa till med kramp. Men som en artighet, bör du be massageterapeut om han eller hon är bekväm arbetar med dig. Massage kan också vara till stor nytta för gravida kvinnor, när den av en leverantör som har tränats att erbjuda graviditet massage.

Detta är på intet sätt en uttömmande lista av villkor som massage är kontraindicerat. Om du har en sällsynt sjukdom eller om du tar läkemedel för behandling av en viss medicinsk fråga, alltid rådgöra med din läkare innan en tid för en massage.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.