Kan du bli gravid med en spiral?

Det är verkligen möjligt att bli gravid med en spiral (IUD) på plats, eftersom IUP är inte 100% effektiv på att förhindra graviditet. Omkring en av 100 kvinnor kan bli gravid med en spiral, i enlighet med kliniska prövningar med IUP, och resultatet av graviditeten varierar beroende på kvinnan, att spiralen, och situationen. På grund av det faktum att graviditeten är en potentiell risk med en spiral på plats är det viktigt för kvinnorna att hålla reda på förändringar i sina kroppar medan du använder den spiralen, så att en graviditet kan identifieras i ett tidigt skede.

En spiral förhindrar graviditet antingen genom att förhindra spermierna från att nå ägget eller genom att förändra livmoderslemhinnan så att befruktade ägg inte kan implantat och utvecklas till foster, vilket gör det svårt att bli gravid med en spiral. Koppar IUP uppnå detta genom att utsöndra koppar i livmodern, medan hormonell IUP release progesteron. IUP är faktiskt det mest effektiva sättet att förhindra graviditet efter avhållsamhet, med hormonella preventivmedel inte inom en till två procent av fallen, med en felfrekvens som är ännu högre när pillret inte används på rätt sätt.

Fördelen med en spiral är att det är mycket svårt att använda en spiral felaktigt, till skillnad från andra former av preventivmedel som kan behöva tas varje dag eller bemannas i syfte att före varje sexuellt möte. Så länge en kvinna checkar hennes spiral strängar regelbundet, är att spiralen anses vara på plats och arbetar. Det är dock fortfarande möjligt att bli gravid med en spiral, eftersom spermierna är ingenting om inte fastställts, vilket också människors liv i allmänhet. Kvinnor med ovanligt stor eller liten livmoder kan också bli gravid med en spiral i ett större antal än kvinnor med livmoder som passar in i det testade dem under utvecklingen av spiral.

Om en kvinna blir gravid medan du använder en spiral, de flesta läkare rekommenderar att spiralen tas bort så att det inte påverkar graviditeten. I vissa fall kan borttagning utgör en risk för ett missfall, i vilket fall att spiralen kommer att vara kvar. Spiralen är vanligtvis inte skada barnet, men det kan orsakar missbildningar. I andra fall kan en kvinna välja en abort eftersom hon inte känner sig redo att skaffa barn. Graviditeten kan även missfall naturligt, med risk för missfall har höjts om att spiralen är kvar.

En stor risk att bli gravid med en spiral är att använda en spiral ökar risken för utomkvedshavandeskap, en graviditet som sker utanför livmodern. Denna typ av graviditeten är mycket farligt, och det kräver omedelbar läkarvård. Kvinnor som tror att de har blivit gravid medan du får en spiral bör gå till en läkare för att bekräfta position och status av graviditeten, oavsett vad de i slutändan väljer att göra åt det. Använda kondomer kan också minska sannolikheten för att en kvinna blir gravida med en spiral.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.