Hur ska jag förbereda för en 5k Run?

Din första 5K (3,125 miles) kör är ingen liten bedrift och utbildning för en kan vara både en arbets-och tidskrävande uppgift. För en genomsnittlig person som kör ett race som en 5K kommer inte att vara något man bara gå upp och beslöt att göra på morgonen av loppet, om inte naturligtvis du är en erfaren löpare. För resten av oss lite att planera framåt krävs.

Få medicinskt godkännande: Det första du bör göra, när de förbereder sig för en 5K loppet är få gå vidare från din läkare att delta i loppet. Om du har några särskilda behov, bör du tala också till läkare om det bästa sättet att tillgodose dessa under åket medan du är på kontoret. Medan du är där, prata med din läkare om rätt kost att följa när du är i utbildning. En 5K köra kommer att kräva en hel del förberedelser, och början utan godkännande från en läkare kan vara skadligt för hälsan.

räkna ut var du startar: Nu kommer du behöver få en grundläggande uppfattning om din nivå av kondition för att räkna ut din plan för åtgärder när utbildning för ett 5K springa. För att göra detta, gå till ditt gym eller lokala spår med din klocka. Om du kan köra hela längd av loppet den första dagen då detta nummer blir din bas tid. Om du inte kan slutföra hela längd 5K körs på din första rättegången, då du kommer att ha för att uppskatta din tid för hela 5k drivs på vad du kan göra innan du har börjat träna.

Ställ ditt mål: Nu är det dags att ställa in ditt mål. Om du kunde få en komplett bastalet för hela 5K, kör sedan på tävlingsdagen, bör ditt mål vara att slutföra tävlingen med denna gång eller bättre. Om du inte kunde avsluta, få en komplett bas tid ditt mål kommer helt enkelt att fullfölja tävlingen. Tanken här är att inte pressa dig för hårt din första gångerna körs.

Ställ din träning gånger: När du har ett mål i sikte, du kommer att behöva få ut din kalender och utse tider för träning på bana eller på ditt gym. Hur ofta får du till tåg kan ett personligt beslut baserat på ditt schema, din tillgång till utbildningslokaler, din nivå av kondition och hur nära loppet är. Det är viktigt att du tar dessa faktorer i beräkningen vid utarbetandet av en 5K köra.

Den form du är i och hur mycket tid du har att träna är de två viktigaste faktorerna som avgör hur mycket du behöver att träna under en given vecka för din 5K springa. Men om du har några rörelsehinder, eller om du bara ur form, ska du sticka med den utbildning schema som du in med din läkare, eller certifierade personliga tränare. Det är viktigt i förberedelserna inför en tävling som du håller dig till din löpande schema.

Vila upp: Dagen före loppet, ta det lugnt med dig själv och inte träna. Du måste ge din kropp en chans att återhämta sig från tidigare utbildning och lagra upp energi för morgondagen. Om möjligt få till sängs tidigt och undvika koffein.

På tävlingsdagen vara säker på att stanna hydratiserade, minns dina mål och ha en fantastisk tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.