Hur kan jag förbättra hjärnfunktion?

öka hjärnans funktion är en viktig del av att upprätthålla en god fysisk och emotionellt välbefinnande. Det finns faktiskt ett antal sätt att hjälpa till att förbättra hjärnans funktion, många av dem innebär en kombination av intellektuell stimulans, bra kost och regelbunden fysisk aktivitet. Om du vill förbättra funktionen av hjärnan kapacitet, här är några tips på hur man gör just det.

Hjärnan är en ytterst komplicerad men effektivt organ som gör det möjligt för människor att uppfatta och uppleva alla aspekter av tillvaron. Medan de flesta människor att förstå att en del av hjärnan anatomi har en direkt inverkan på funktionen i nervsystemet, är inte alla medvetna om hur viktigt hjärnans funktion är att upprätthålla känslomässig och mental balans. Om hjärnan inte kan generera kemikalier eller signalsubstanser som styr mänskliga känslor på rätt sätt kan sjukdomar som depression, ångest och olika fobier resultat.

För att hjälpa hjärnceller förblir friska och korrekt släpp kemikalier som behövs för känslomässig balans, är bra näring mycket viktigt. Äter en balanserad kost som är rik på B-vitaminer, C-vitamin och mineraler som kalcium och magnesium hjälpa till att förse kroppen och hjärnan med råvaror för att främja denna nivå av hjärnans funktion. Även om det alltid är önskvärt att få vitaminer och näringsämnen från färskvaror och örter, är vitamintillskott rekommenderas ibland av läkare i syfte att bidra till att återupprätta en sund balans i hjärnan och nervsystemet.

Motion är också mycket viktigt för hjärnans funktion. Även något så enkelt som en rask trettio minuters promenad varje dag kan bidra till att ge den stimulans som behövs för att främja hjärnans produktion av viktiga signalsubstanser. Tillsammans med utövandet tillhandahålls av gå, sensorisk stimulering i form av sevärdheter, ljud och dofter kommer också stöd i den övergripande hjärnans funktion och hjälper till att hålla orgeln optimalt fungerande.

Tillsammans med utövandet av kroppen som ett sätt att arbeta hjärnan, mentala övningar och stimulering är också viktiga. Läsförståelse, gör korsord, lösa gåtor, eller någon annan uppgift som kräver tillämpning av logik och problemlösning stimulerar hjärnans funktion och hjälper till att hålla organ friska och fullt fungerande. Denna typ av aktiv hjärnaktivitet anses i allmänhet vara att föredra framför passiva aktiviteter som tittar på tv.

När det finns en viss oro över hjärnans funktion, är det ofta en god idé att konsultera en vårdpersonal. En neurolog eller annan läkare utbildade inom området neurologi kan avgöra om det finns något organiskt ursprung till frågor som depression eller ångest, glömska, eller en förlust av minne. När orsakerna till dysfunktion är identifierad, är det möjligt att börja behandlingar som kommer att rätta eller åtminstone ge partiell befrielse från villkoret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.