Hur kan jag förbättra glukoskontroll?

druvsocker eller blodsocker, är en mycket viktig energikälla i de organ för många levande varelser. Med för lite glukos, ett tillstånd som kallas hypoglykemi , kan leda till neurologiska problem, nedsatt mental förmåga och känsla av trötthet. Konsekvent hög druvsocker eller hyperglykemi, kan leda till kraftig viktminskning, okontrollerbara uppmanas att äta, dricka och urinera, och hjärtproblem. Att förebygga hyperglykemi och hypoglykemi är särskilt viktigt i diabetes folket, vars organ klarar att reglera blodsockret på egen hand. Det finns många olika effektiva medel för glukos, även noggrant övervaka nivåer med medicinsk utrustning, upprätthålla en hälsosam kost som ordinerats av läkare, och som regelbundet eller brådskande insulininjektioner för att stabilisera blodsockret.

Det finns inga absoluta intervall för glukosnivåer, eftersom varje persons kropp är lite annorlunda. Sjukdomshistoria, närvaro eller frånvaro av sjukdomar, blodgrupp, vikt, längd, ålder och kön påverkar alla blodsockernivåerna. En skicklig läkare kan ta noggranna mätningar och iakttagelser för att avgöra lämplig intervall för en enskild person, då tyder på bästa möjliga sätt att bibehålla glukoskontroll. Läkare, sjuksköterskor och patienter tillsammans fastställa planer för att säkerställa glukos och vad de ska göra i nödsituationer.

Många människor med diabetes och andra tillstånd som påverkar glukos är utrustade med en blodsockermätare, ett elektronisk apparat som kan övervaka blodsockernivån genom att analysera ett litet urval. De flesta mätare har en liten nål eller kanyl som används för att sticka ett finger och producera en liten bloddroppe. Mätaren analyserar mängden glukos i provet och reläer data på en digital skärm. Många personer med diabetes instrueras att använda sin mätare minst en gång om dagen för att säkerställa deras blodsocker är normala.

Människor som kämpar med blodsockerkontroll kan behöva göra stora förändringar i sin kost och livsstil. Individer är typiskt uppdrag från sin läkare att sluta röka, begränsa alkohol och intag av koffein, och delta i regelbunden motion. Lågkaloridieter som betonar fullkorn, frukt och grönsaker är oftast rekommenderas. Många människor att uppnå bättre blodsockerkontroll genom att ta regelbundna vanadin eller krom kosttillskott samt naturläkemedel som kanel. En enskild bör rådfråga sin läkare innan du tar någon typ av naturläkemedel eller mineraltillskott dock att garantera deras säkerhet.

insulininjektioner är ofta nödvändigt att ge glukoskontroll hos personer med diabetes. Insulin är ett naturligt förekommande hormon i kroppen som är ansvarig för bland annat främja upptaget av glukos i kroppens celler. En läkare kan ge en patient med samma insulin spridare som ska användas i hemmet, eller schemalägga regelbundna besök för att en medicinsk kontor för att få injektioner. Blodsockerkontroll hög grad kan förbättras när blodsockret noga övervakas, är insulin till förfogande, och en stadig diet och motion rutin bibehålls.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.