Hur farligt är Rattlesnakes?

Rattlesnakes (släkte Crotalus ) har en giftig bit som kan vålla allvarlig skada men de unaggressive ormar bara slå när de blir hotade så det är lätt i de flesta fall att undvika fara. De flesta av de 8. 000-tal personer bit för giftiga ormar varje år i USA, få bita när du försöker att hantera, fånga eller hörn en orm. Skallerormar kommer att leta efter någon chans att fly konfrontation. Den kontrollampa skramla varnar ormen känner sig hotad.

Det finns 32 arter av skallerormar i USA och flera underarter, med de högsta koncentrationerna i sydväst. Mindre populationer av kanske en enda art kan hittas någon annanstans i landet. Native till Kalifornien, flera regionala arter ingår i Stilla Rattler, Diamondback och Sidewinder.

Rattlesnakes är grop huggormar, som har ett indrag (eller orgel grop) under varje öga, som hjälper djuret upptäcka små förändringar i lufttemperaturen . Det ger dem möjlighet att lokalisera varmblodiga byten även i kolmörker, ger natten luften inte är så varmt som att dölja värmen signatur. Unika morfologi skallerorm omfattar huggtänderna som låg längs taket i munnen bara fäller ned till strejk. Tänderna fungerar som injektionssprutor, pumpar gift i offret. Ormen kommer inte att hålla på till bytet efter slående. Den drabbade djur kan till och med köra en kort sträcka innan falla för giftet. Ormen följer och äter bytesdjur hela, frigörande käkarna att svälja hela kroppen. Under denna ibland långsam process (beroende på storleken av måltiden) den Rattler är helt försvarslösa. Efter utfodring det oftast inaktiv i flera dagar medan den smälter sin måltid. En Rattler huvudsakliga föda består av ödlor och gnagare.

Rattlers varierar i färg från brungrå till grönaktigt och kan växa till en längd av 6 meter (2 meter). De har skilda, breda trekantiga huvuden med smal hals och gula ögon. Deras elever är elliptisk. Ormarna smälter in så bra med sin omgivning att om du stör en Rattler medan vandring, till exempel, du kanske inte vet det tills du hör varningsljud sin skallra. Gör inte plötslig eller hota rörelser mot ormen. Helt enkelt flytta. Rattlers kan spänna ett avstånd på några meter mycket snabbt i en strejk som de sträcker sina kroppar utåt. Detta behöver inte vara från en spiral position.

Om biten av en skallerorm INTE göra något av följande:
 • Gör inte snitt över bettet såret.
 • Begränsa inte blodflödet genom att tillämpa ett tryckförband.
 • inte is på såret.
 • inte bada såret i vatten.
 • inte suga ut giftet ut med munnen.

Dessa metoder kan mycket väl leda till ytterligare skada och de flesta amputationer eller andra allvarliga resultat av en skallerorm bita är ett resultat av isbildning eller tillämpa ett tryckförband.

Det finns bara tre saker du bör göra:
 • Håll dig lugn.
 • Ring 911.
 • Lär ett sjukhus eller gift behandlingshem omedelbart.

De flesta moderna över disk ormbett kit består av en suganordning för att dra ut giftet från bettet såret. Detta kan vara till hjälp under tiden att få till ett sjukhus eller GIFTINFORMATIONSCENTRAL om ett kit är händig. Använd din mun är inte tillrådligt eftersom giftet kan komma in i blodomloppet genom nedskärningar eller sår och kan sväljas.

Rattlesnake serum (serum) är tillverkad av antikroppar ur hästens blod. I serum har sin egen biverkningar som kroppen kommer att få en allergisk reaktion. Det är dock den mest effektiva behandling som finns tillgänglig. Skallerorm biter sällan dödlig utgång med mindre än 1 av 600 leder till döden, och cirka 33% som inte innehåller injektion av gift alls. Men du bör ta för din egen skull att giftet har införts och alltid söka vård .

För att undvika skallerorm biter vissa säkerhetsåtgärder kommer att hjälpa till:
 • Använd lämpliga kängor och tjocka strumpor.
 • Titta på dina fötter för att titta där du steg och inte sätta din fot i eller nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;nära en spricka som du inte kan se in.
 • Om ett fallit träd eller stor sten i din väg, steg upp på den i stället nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;över det, som det kan finnas en orm på andra sidan.
 • inte vända på stenar eller stockar.
 • Om du måste flytta en sten eller stock, handskar använda och rulla den mot nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;du, ge något under det möjlighet att fly i nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;motsatt riktning.
 • Undvik närmar någon orm du kan inte säkert sätt identifiera som ett säkert nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;arter.
 • Om du hör varningen skallra, flytta bort från området och inte gör nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;plötsliga eller hotande rörelser i riktning mot ormen.

Beroende på väder skallerormar kan ströva omkring när som helst på dagen eller natten. Om att gå på natten, bör du använda en ficklampa.

Kvinna rattlers ta upp till 25 ägg internt tills kläckts, föder levande slingrande ormar. Barnet rattlers har en pre-knappen på toppen av svansen som på ömsat kommer att börja utveckla skallror. Varje gång ormen molts eller byggnader sitt skinn, en skallra skall läggas till. Efter den första utgjuta på ca 1 vecka, den enda skallra kan vibrera mot knappen för att skapa ett litet ljud. Vid denna punkt den unga lämnar mamman för att söka efter mat. Ormar fortsätta att molt med några månaders mellanrum, lägga en skallra varje gång. Många unga rattlers blir mat själva till fåglar och andra djur och många inte överlever sitt första år. Eftersom skallror kan brytas av, är storleken på en skallra inte nödvändigtvis en exakt angivelse av ålder.

Det finns en art av Rattler utan en skallra alls. Det är Santa Catalina Island Rattler vars svans bara slutar i en påbörjad.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.