Hur blir jag en organdonator?

Om du vill bli en organdonator, du kan tänka den här processen om mycket enkel. De flesta körkort tillåta möjlighet att fylla i ett donationskort. Problemet är att om du dör, inte din familj inte behöver respektera dina önskemål. Det är viktigt att ta några fler steg för att bli en organdonator så att du kan se till att du kommer att gynna andra genom din död.

En sak du bör göra om man vill bli en organdonator är att diskutera denna önskan med din familj eller den person som skulle ta beslut åt dig i händelse av din död, som en make. Var noga med att ta reda på hur alla som deltar skulle tolka din önskan att bli en organdonator. Om du observera att personer som är ansvariga för er skulle vara osannolikt att organdonation kan du se till att du kan bli en organdonator.

Först kan du skriva ett brev vittnar er önskan att vara en givare och hålla detta brev med dig hela tiden. Om du vill ha en starkare garanti, hitta en familjemedlem eller en nära ansvarar vän som du kan tilldela varaktig fullmakt. För en liten avgift kan du arbeta med en advokat för att förbereda detta dokument och utse en person som du vet kommer att respektera din önskan att bli en organdonator. Följ statliga och /eller lagar land med avseende på krav för detta.

En del människor inte kan göra val om huruvida de kan bli en organdonator. Vanligtvis människor som inte är lagliga vuxna inte har något att säga i denna fråga. Om du är en tonåring och du känner starkt för organdonation är det dags för en diskussion med dina föräldrar eller vårdnadshavare.

Beväpna dig med fakta om fördelarna med organdonation och vara säker på att känna till vanliga myter eller osanningar om donationer som ofta hindra människor från att ge organstölder. Det finns många Internet dedikerade webbplatser för att ge ut korrekt information, och du kanske vill göra en del efterforskningar för att presentera en tydlig och saklig argument för att övertyga föräldrarna. När du är en vuxen, kan du registrera givare kort och diskutera detta med föräldrarna, men observera att utan en varaktig fullmakt, anhöriga kan fortfarande åsidosätta din önskan.

Det finns många sätt att donera behövs kroppsvätskor eller delar före slutet av livet. Vissa människor donera njurar till familjemedlemmar eller till och med främlingar. Andra donera blod, plasma eller trombocyter regelbundet. Kvinnor kan ha ägg skörden för att hjälpa infertila kvinnor, och män kan donera sperma. De flesta väljer att skänka i slutet av livet att lämna världen har gjort en skillnad. Det finns ingen anledning att vänta när enkla saker som att blodgivning kan göra en skillnad i dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.