Hur beräknar jag Barnens BMI?

Beräkning av en persons kropp massa index (BMI), som är ett nummer uppnås från en matematisk ekvation factoring en persons längd och vikt, har visat sig vara en pålitlig indikator för screening vikt problem som kan leda till hälsoproblem. Vid beräkning av en vuxens BMI, blir antalet en indikator på om en person är överviktiga eller feta. På samma sätt beräkna barns BMI resulterar i en liknande indikator på om ett barn är överviktiga eller feta, men fungerar också som en indikator på om ett barn är i riskzonen för att bli överviktiga eller feta.

För att beräkna barns BMI måste du först de variabler som kontakten i ekvationen. Du måste ha vikt och längd av barnet. Det finns två formler för att beräkna barns BMI-en hjälp kilo och meter och en med pounds och inches. De är inte samma formel, men när har fungerat beräknar samma svar.

Om du skall beräkna barns BMI baseras på vikt och längd i kg och meter är formeln BMI=vikt (kg) dividerat av barnets längd i meter i kvadrat. Som ett exempel ha ett barn som väger 45,5 kilo och är 1,5 meter hög. För att beräkna exempel barnets BMI skulle du först multiplicera 1,5 gånger själv (1,5 x 1,5) till lika 2,25. Då kan du dela vikt (45,5 kg) med 2,25 till lika ett BMI på 20,2. (Round av siffror utöver det decimala i din beräkning till närmaste tiondel. )

När man mäter vikt och längd i pounds och inches, formeln beräkna barns BMI är vikt i pounds gånger 703 dividerat med längd i inches kvadrat. Med ovan nämnda exempel är barnets vikt i pounds 100 och hans höjd i inches är 59 "(eller knappt fem meter). Med en vikt av 100 pounds multipliceras gånger 703 ger oss 70. 300. Multiplicera exempel höjden gånger sig själv lika 3481. Dividera 70. 300 av 3481 ger oss en beräknad BMI svar av 20,2 efter avrundning till närmaste tiondel.

Räkna barns BMI är mycket enklare än att tolka svar, till skillnad från vuxna är barn inte gjort växer. Detta innebär att deras ålder måste beaktas samt deras tillväxt diagram historia. En body mass index diagram ges för att mäta barns BMI och leverans percentilen indikatorer som faktor i ålder och kön. För att hjälpa till att tolka barns BMI, kan du diagram informationen på ett kön korrekt BMI diagram som visar genomsnittlig percentiler.

Till exempel skulle en arton-årig pojke med en 20,2 BMI ligger strax under 25: e percentilen, dvs minst 75% av barnen i hans ålder skulle ha ett BMI högre än hans. Omvänt, om en nio-årig pojke har samma BMI på 20,2, skulle han vara i 95: e percentilen, vilket innebär att 95% av barnen har ett BMI lägre än hans. I det sistnämnda exemplet skulle detta barn förmodligen anses överviktiga som ett BMI som faller in högre än den 90: e percentilen är en överviktig indikator. Undantaget från detta skulle kunna vara om ett barnets längd, vikt och BMI har varit i samma percentil intervall (hög eller låg) konstant sedan deras tillväxt började. Detta kan vara fråga om ett barn med ovanliga muskelmassa eller över medellängd.

Med eller utan närvaro av ett jämställdhetsperspektiv lämpligt BMI diagram kan barnens BMI beräkningar fortfarande vara svåra att tolka. Som en tumregel, barns BMI inte skall baseras på vuxna beräkningar eftersom ett ideal vuxen BMI är 19,1 till 25,8, vilket kan eller inte kan vara perfekt för ett barn beroende på ålder, vikt, längd, och tillväxt historia.

Om du är orolig för ditt barns vikt, tala med din barnläkare eller husläkare. De kan beräkna och tolka ditt barns allmänna fysiska utveckling och bedöma risker och ge stöd vid behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.