Finns det någon bot för genital herpes?

Cirka 20% av de vuxna och tonåringar i USA är infekterade med genital herpes, som kallas herpes simplex virus typ 2 (HSV-2). Tyvärr finns det idag inget botemedel mot genital herpes, men det finns vissa saker som kan bidra till att minska antalet herpes utbrott och utbrott tid.

Läkare och forskare arbetar på ett botemedel mot genital herpes, och några inom området holistisk medicin hävdar att de redan har ett botemedel mot genital herpes. Man kan se ett antal produkter som erbjuds på nätet som hävdar att bota HSV-2. Problemet med dessa produkter är att Food and Drug Administration inte har utvärderat sina fordringar.

Alla bevis som åberopats av dessa företag finns obekräftade. Den består inte av dubbelblinda tester som skulle behövas för att bekräfta att dessa produkter faktiskt ger en bot för genital herpes. Den 90-dagars pengarna tillbaka garanti på vissa av dessa produkter är skrattretande, som herpes kan ligga vilande i systemet i många år. Detta gör det svårt att avgöra om en produkt har lämnat ett botemedel mot genital herpes.

Det finns några godkända läkemedel, som kan hjälpa trots att de inte erbjuder ett botemedel mot genital herpes. Zovirax? (Aciklovir) kan tas antingen oralt eller det kan användas i en lotion eller salva form att minska tiden av ett utbrott. När tas oralt kan aciklovir orsaka ganska allvarliga magbesvär eller illamående. Lotion som innehåller läkemedlet ha färre biverkningar och tillämpas direkt på platsen för herpes utbrott. Symtom kan ta några dagar till en vecka för att rensa.

Det är viktigt att notera att den person som med herpes ska vara särskilt försiktig vid tillämpningen av aciklovir. Händerna ska tvättas under två minuter i varmt vatten efter användning av aktuella versioner. Man kanske också vill överväga att använda handskar. Det är tekniskt möjligt att sprida smitta från könsorgan till mun, så använder sunt förnuft och säkerhet hålla händerna borta från ansiktet kan bidra till att minska riskerna.

famciklovir (Famvir?) Är ett annat oralt läkemedel som kan minska tiden för en bryter ut, och även undertrycka ytterligare finnar. Sådana dämpning är inte ett botemedel mot genital herpes, men kan hjälpa människor med frekventa fall leva ett mer normalt liv, eftersom utbrott kan vara både smärtsamt och obehagligt. Famciklovir tar ungefär fem dagar innan ett utbrott börjar crustning över och sedan försvinner. Det är också anges på flera biverkningar som illamående och huvudvärk, med HIV-infekterade patienter som rapporterade de vanligaste biverkningarna.

famciklovir inte anses säkra för att användas på dessa med nedsatt njurfunktion. Kvinnor som vill använda famciklovir under graviditeten bör väga riskerna mot nyttan noggrant. Famciklovir passerar också genom bröstmjölk och det finns inga tydliga bevis på vad dess effekt på spädbarn och småbarn kan vara.

Valtrex? är den nyaste av herpes förtryck läkemedel. Det tas oralt för att minimera utbrotten och minska utbrott tid. Valtrex är mest effektiv för patienter med friska immunsystem, och de med njursjukdom kan behöva ta en annorlunda dosering.

Valtrex inte kan ge en ett botemedel mot genital herpes, men det ger den mest effektiva lösningen för att minska utbrott. Den har ungefär hälften av antalet biverkningar som famciklovir och aciklovir. Eftersom medicin är relativt nytt, har få tester utvärderat sina eventuella riskerna under graviditeten eller för ammande kvinnor. Eftersom Valtrex är ny på marknaden, kan det vara svårt att få försäkringsskydd för läkemedlet. Man kan behöva betala en högre självrisk eller hela priset, eftersom det endast namnet varumärke versionen finns tillgänglig, och kan inte täcks av försäkringar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.