Vilka är fördelarna med meditation?

Meditation är handlingen att koppla av och fokusera på en enda tanke som ett sätt att tillfälligt rensa tankarna av ovidkommande tankar. Det kan uppnås genom att tänka på repetitiva fraser eller djup andningsövningar. Anhängare tycker att det finns både psykiska och fysiska fördelar med meditation om det utförs på rätt sätt.

Fördelarna med meditation kan vara personliga och stora variationer mellan individer, men en av de vanligaste är att minska stressen. Som en person som slappnar av och rensar sitt sinne, kan det lindra tillfälligt ångest. Meditation kan vara till hjälp för människor som upplever stress vid omständigheter som de inte kan kontrollera. Eftersom de inte kan vidta åtgärder för att fastställa deras situation, berätta de situationer i huvudet upprepade gånger kan störa deras dagliga aktiviteter. Genom att meditera, kan de kunna sluta oroa ögonblick om saker de inte kan ändra.

Sänkning stress genom meditation kan göra en person mår fysiskt friskare. När en person är orolig, kan hans eller hennes kropp blir spänd, vilket eventuellt kan leda till muskelvärk. Stress kan också bidra till sömnlöshet och påverka en persons förmåga att sova ordentligt, så mediterar kan hjälpa honom eller henne ha en regelbunden mängd sömn. Eftersom kroppen återskapar sig själv under sömnen, miste om sömn kan göra en person mer sannolikt att bli sjuk på grund av hans eller hennes immunförsvar inte är lika stark.

Fördelarna med meditation kan också vara psykiska. Förespråkar känna handlingen att slappna av och rensa sinnet hjälper dem sätta känslor i perspektiv. Något som kan ha arg eller ledsen över dem kan verka mindre följdskador efter lugn eftertanke. Till exempel, om en person fortfarande är upprörd över en händelse som inträffade timmar innan när han eller hon var på jobbet, meditera kan rensa händelser från hans eller hennes sinne. Efter meditationen är över, kan personen antingen känner sig mindre upprörd eller kan vara helt över händelsen.

Anhängare av meditation tycker att det också kan hjälpa till med viktminskning i kombination med diet och motion. Vissa människor kan ha svårt att övervinna mat cravings, speciellt när de är stressade. De kan meditera under perioder när de är frestad av onyttig mat mellan måltiderna och när de görs mediterar, kan cravings har avtagit.

Även om människor kan uppleva en mängd olika personliga fördelarna av meditation, är praxis inte en ersättning för medicinsk behandling för varje typ av tillstånd på egen hand. Meditation används som ett hem rättsmedel som kombineras med traditionell behandling. Läkare kan rekommendera en patient prova meditation regelbundet men också efter andra behandlingen instruktioner om medicinering och terapi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.