Vilka är de viktigaste fiskolja Fördelar?

Fiskolja, som namnet antyder, oljan från vävnaden av vissa typer av särskilt fet fisk. Det är väl känt för sina många hälsofördelar, och har blivit ett vanligt komplement för många människor i den moderna världen. Den innehåller ett antal positiva syror, och är lätt att ta som ett komplement i tablettform. Fiskolja piller är ganska billiga och kan köpas i flera olika kvaliteter, från olika produktionsområden.

De två saker som finns i fiskolja som gör den så tilltalande som ett tillägg är de omega-3 fettsyror, eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA). Fisk sig inte naturligt tillverka dessa syror, men de äter dem i form av alger, i fråga om små fiskar, eller i form av mindre fiskar, i fråga om stor fisk. Dessa större rovfiskar, som lax och långfenad tonfisk, är stora källor till omega-3 fettsyror, men det finns några hälsorisker med att äta fisk olja härrör från dem.

grund av deras plats i toppen av livsmedelskedjan, många av dessa arter av rovfisk samla olika giftiga ämnen, PCB och kvicksilver, genom en process som kallas biomagnifiering. Under senare år har det skett en viss oro över de nivåer av PCB finns i vissa kosttillskott fiskolja, vilket ledde till strängare lagstiftning i Europeiska unionen, och en oberoende process för att upptäcka toxiner. Ett antal förfaranden finns även ta ifrån sådana giftiga ämnen, vilket gör att fiskolja lämpliga för konsumtion.

Omega-3-fettsyror har en mängd olika hälsofördelar, och det verkar de ständigt håller på att kopplas nya fördelar. Några av deras största fördelarna kretsar kring hjärthälsa, sänker kolesterolet och blodtrycket, minska LDLs och öka HDLs. De har också satts i samband med att hjälpa till att bryta upp blodproppar innan de kan orsaka hjärtinfarkt och stroke.

Fiskolja har också kopplas till en minskning av inflammation i kroppen, och en ytterligare sänkning på kronisk smärta. EPA har en positiv effekt på den inflammatoriska responsen mekanism som används av kroppen, i egenskap av en stark tillsynsmyndighet. Detta innebär att kroniska smärtor orsakade av inflammation i form av saker som cystit eller artrit kraftigt kan minskas genom att ta regelbundna tillskott fiskolja och öka nivåerna av omega-3 fettsyror i kroppen.

Oljan är också starkt kopplad till hjärnans funktion, vilket är anledningen till att många människor hänvisar till fisk som hjärna mat. Ökad omega-3-nivåer hjälp med minne, problemlösning, uppmärksamhet och fokus, och hämta, och för gravida mödrar de bidrar med hjärnans utveckling för barnet. Dessutom har fiskolja visat sig ha en positiv effekt för att minska styrkan av depressiva störningar samt gungor maniska och psykos.

För den som är orolig om den eventuella halter av toxiner i fiskolja eller vegetariska alternativ till kosttillskott fiskolja finns. Dessa vegetariskt omega-3-tillskott är vanligen kommer från olika arter av alger. Eftersom detta alger är där fiskarna själva få omega-3 kan dessa tillskott vara lika effektivt, men ofta portion är något större.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.