Vilka är de tecken på uttorkning?

Medan den mänskliga kroppen normalt förlorar vatten under hela dagen genom svettning och urinering, vanligtvis är det fyllas på genom att äta och dricka. Extreme vätskeförlust-känt som dehydrering-ibland kan ske genom kräkningar, diarré, förlust av blod, och undernäring. Det kan också utlösas av sjukdom eller sjukdom. Det finns många varningstecken på uttorkning, och det oftast kan förebyggas.

Majoriteten av den mänskliga kroppen består av vatten, sker uttorkning när det finns en betydande förlust av vätska, och den mängd vatten lämnar kroppen är större än det belopp vatten som pumpas in i kroppen. De första tecknen på uttorkning består ofta törst, torr hud, mörkfärgad urin, aptitlöshet, muntorrhet, svaghet och huvud säv. Dessa symtom uppkommer vanligen när kroppen-upplevelser om en två-procentig vätskeförlust.

I mer extrema fall kan tecken på uttorkning är ökad svettning, minskad urinering, extrem trötthet, ökad kroppslig temperatur, illamående, huvudvärk, ökad puls, stickningar och lemmar. Dessa kan inträffa när kroppen har förlorat omkring fem procent av kroppsvätskor. Det är allmänt rekommenderas att en person som söker medicinsk vård omedelbart när uttorkning symtom är förvirring, dim vision, andningssvårigheter, bröstsmärtor, muskelspasmer eller epileptiska anfall.

Dehydrering typiskt påverkar varje person olika beroende på ålder, kost och faktorer som klimat. Många tror den bästa behandlingen för torkning är förebyggande innan tecken på uttorkning börja manifestera. Vissa människor övervaka vätskenivåer genom att observera färgen på deras urin. Om det inte är klart och är mörkare i färgen, dricker de mer vatten. Vanligtvis vid den tidpunkt då en person känner törstig, uttorkning redan kan förekomma.

Många människor försöker förhindra uttorkning genom att konsumera vatten hela dagen, och upping vätskeintag vid kraftigt utövar, umgås utanför i värmen , eller lider av en förkylning eller influensa. Vatten allmänt anses vätskan behandling av val, som många andra drycker som saft eller läsk ofta inte kan fylla på den naturliga vätskeförlust. Många hälsoexperter och läkare rekommenderar konsumera minst åtta glas vatten per dag.

De flesta kroppar är olika, med individuella vätska för en person att vara helt uttorkad. En av de viktigaste nycklarna för att undvika uttorkning och dess symtom oftast är att veta och förstå hur de enskilda kroppen känns och fungerar. Att lära sig att kontrollera tecken på uttorkning kan vara ett av de enklaste sätten att förhindra ytterligare komplikationer som värmeslag eller tom döden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.