Vilka är de hälsosamma effekterna av olja?

Även om många människor tror att oljan, liksom andra typer av fett, är ohälsosamt, det finns faktiskt många hälsofördelar av olja. Inte alla oljan är frisk. För att få mest nytta av olja, är det viktigt att förstå vilka typer av olja är friska, och de fördelar som de tillhandahåller. När du gör ditt val att tillföra friska oljor till din diet, är det viktigt att använda dem i stället för andra mindre hälsosamma fetter. Enkelt att lägga till dessa hälsosamma oljor till en ohälsosam kost kommer inte att fungera.

När man talar om hälsofördelar av olja är olivolja ofta först på listan. Olivolja är rik på enkelomättat fett. Dessa fetter minskar risken för hjärtsjukdom på flera sätt. De minskar den totala nivåer av kolesterol, liksom de dåliga, LDL nivåer. Olivolja kan även höja nivåerna av HDL, eller god, kolesterol i blodet.

Färska undersökningar av Food and Drug Administration peka på bevis för att konsumera 2 matskedar olivolja varje dag kan minska din risk att utveckla hjärtsjukdom. Förutom hjärtat friskt fördelarna med olivolja det har även andra fördelar. Olivolja, särskilt extra jungfruolja och jungfruolja, innehåller höga halter av polyfenoler. Polyfenoler är antioxidanter som kan minska effekterna av åldrandet på kroppen.

Olivolja är minimalt bearbetade, vilket gör det särskilt lätt att smälta. Det verkar också öka utsöndringen av galla och pankreas hormoner. Denna kombination gör olivolja ett bra komplement till kosten för någon som lider av gallsten, magsår och magkatarr. Olivolja kan också minska risken för att utveckla tjocktarmscancer.

De hälsomässiga fördelarna av olja måste innehålla en diskussion om fiskolja. Fiskolja är full av omega-3 fettsyror. Dessa ger många fördelar för kroppen, bland annat en minskning av incidensen av tjocktarmscancer, sänkt blodtryck och nummer kolesterol och anti-aging skydd för hjärnan.

Fet fisk är en rik källa till omega-3-fettsyror, men många människor inte äta två tjänstgör en vecka krävs för att få den rekommenderade dosen. Andra människor njuta av fisk, men är bekymrade över kvicksilverhalten i olika arter av sötvatten och hav fisk. Oavsett anledning, om du inte äter två portioner fisk varje vecka kommer en fiskolja komplettera förmån din hälsa. Vissa människor ogillar eftersmaken av fiskolja tillskott, medan andra lider av halsbränna efter att ha tagit pillren. Båda dessa problem kan minskas eller elimineras genom att tillägget före måltid.

I diskussionerna om de hälsosamma effekterna av olja måste innehålla kokosolja. Kokosolja består huvudsakligen av mättat fett, som rör många människor. En av de bästa användningsområdena för kokosolja i matlagningen. De höga nivåerna av mättat fett gör kokosolja idealisk för matlagning. Värme förstör många av de kvaliteter i olivolja och andra oljor omvandlas till skadliga transfetter vid uppvärmning.

Kokosolja lätt utnyttjas som energi. Den innehåller färre kalorier än många oljor och kalorier effektivt omvandlas av kroppen för att öka uthålligheten och orken. Dessutom gör fettet i kokosolja inte visar benägenhet att ackumuleras runt hjärtat och inne i artärerna som andra typer av mättade fetter.

Kokosolja innehåller höga halter av laurinsyra, som många forskare tror bidrar till att förhindra högt kolesterol och högt blodtryck. Det kan också bidra till att förhindra åderförkalkning eller åderförkalkning. Kokosolja har också antioxidanta egenskaper, vilket bidrar till att minska tecken på åldrande och åldersrelaterade sjukdomar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.