Vilka är de bästa vitamin K Foods?

Vitaminer är en viktig komponent i en hälsosam kost. Faktum är att om en persons näring bestod endast av vitamin-utarmade livsmedel, skulle hon inte överleva. I allmänhet vitaminer hjälper kroppen utföra sina uppgifter och utvecklas ordentligt. Varje vitamin spelar en annan roll och de flesta av de vitaminer vi konsumerar finns i ämnet vi äta och dricka. K-vitamin, som hjälper blodproppar och har starka ben, är en del av fettlösligt vitamin grupp, vilket betyder att det lagras i fettvävnaden i kroppen.

Vitamin K livsmedel är ganska utbredd. Men de bästa av vitamin K mat är mörkgröna bladgrönsaker. Särskilda vitamin K mat inkluderar kål, spenat, persilja, mangold, blomkål och grönkål. Dessutom kan vissa vegetabiliska oljor, till exempel soja, raps bomullsfrö och olivolja, innehåller även vitamin K. intressant om någon av de oljor hydrogenerade, kan kommissionen sänka absorptionen och minskar fördelarna med vitamin.

USA: s jordbruksdepartement (USDA) har en omfattande databas mat sammansättning. Det är ett bra sätt att visa näringsämnen i vissa livsmedel eller skapa en lista med livsmedel som har ett visst vitamin eller näringsämne. Till exempel genom USDA databasen kan visst vitamin K livsmedel, såsom majonnäs, inspekteras för vitamin K-innehållet-3,7 mikrogram för 1 matsked (14,8 ml).

Även om inte en del av vitamin K livsmedel grupp, det finns bakterier i mag-tarmkanalen fodret att skapa det, också. Eftersom det är så vanligt och eftersom det kan lagras i kroppen, en brist på vitamin K är ovanligt. Den är märkt med benägenhet att få blåmärken eller blöder lätt. Det kan bara uppstå om kroppen inte riktigt absorbera vitamin när den är i tarmkanalen eller om någon har behandlats med antibiotika under längre perioder.

multivitaminer innehåller normalt cirka 15 mikrogram vitamin K, dock en K-vitamin tillägg kan innehålla upp till 120 mikrogram. Studier har visat att konsumera lite mer än? kopp (118 ml) av broccoli eller äter en stor spenatsallad vardagliga skulle räcka för att minska risken för en höftfraktur. I allmänhet rekommenderas att de flesta vuxna ta en multivitamin och äta ca 1 kopp (237 ml) av mörkgröna bladgrönsaker varje dag. Det rekommenderas också att mättade fetter förekommer i livsmedel, såsom smör, bör ersättas av enkelomättade fetter, som de slag som finns i olivolja.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.