Vilka är de bästa Sleep positioner?

Även sova är en instinktiv aktivitet, det finns några sova positioner som är mer användbara än andra. Om du vilar i en felaktig position i sex till åtta timmar varje natt, kan du inte få kvalitet på sömn du behöver. En god sömn position kan hjälpa dig vaken känner dig utvilad, energisk och redo att möta dagens aktiviteter.

Det finns fyra generella sova lägen: sova på rygg, sova på magen, sova på höger sida, och sova på vänster sida. De flesta människor tenderar att gynna en position över de andra, men det är vanligt att byta sova positioner flera gånger under natten. Att tvinga dig själv att göra en annan sömn position kan vara knepigt, men uppgiften är ofta lättare om du använder en serie av kuddar att stötta din kropp upp i rätt läge före sänggående.

Om du lider av ryggont , är den bästa sovställning på din sida i fosterställning. Håll dina knän böjda och placera en kudde mellan benen för att ta stress av ryggen. Undvik att sova på magen, eftersom detta läge kan orsaka påfrestningar genom att överdriva bågen vid basen av ryggraden. Om du måste sova på rygg, använd en kudde för att stötta benen något och hjälp att anpassa din ryggrad.

För gravida kvinnor, är den bästa sömnen hållning som ligger på vänster sida. Denna position kommer att öka mängden blod och näringsämnen når moderkakan. Gravida kvinnor bör undvika att sova på ryggen eller magen, eftersom dessa sömn positioner kan förvärra ryggsmärta, halsbränna och andnöd.

Även om forskningen tyder på att sova på magen är den minst populära sömn position, kan det vara fördelaktigt i vissa fall. Till exempel personer som lider av degenerativ disksjukdom ofta hitta sova på magen bidrar till att minska trycket på diskutrymme. Denna ståndpunkt fungerar bäst på en fast madrass, dock.

För att minska risken för plötslig spädbarnsdöd (SIDS), ska barn alltid placeras på rygg för att sova. Experter är inte riktigt säker på varför magen sova leder till en ökning av plötslig spädbarnsdöd, men några möjliga orsaker kan vara ökad kroppsvärmen, för förhindrandet av barnets luftväg av sängkläder, eller en uppbyggd i koldioxid. Men när bebisen kan rulla runt och lyfta hans /hennes huvud upp, är risken för plötslig spädbarnsdöd kraftigt begränsas oavsett vad sömn position ditt barn använder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.