Vad orsakar en Abscessed tand?

Om du utvecklar en abscessed tand, sedan ett litet hål eller ficka har bildats intill tanden. Detta hål kommer att vara full av skjuta, och om det inte naturligt rinna av, sedan en böld visas. De vanligaste orsakerna till en abscessed tand är tandköttssjukdomar och håligheter.

Tandköttssjukdomar, eller som det är medicinskt kallas, parodontit , uppstår på grund av en ansamling av bakterier i På skylten runt tandkött och tänder. Gum sjukdom är en infektion i ben och vävnader som stöder tänder. Det kan vara mycket mild, då det endast blir blödning när den tänder och tandkött är borstad. Om den lämnas obehandlad kan den utvecklas till ett allvarligt tillstånd som leder till tandlossning.

Hål som kan orsaka en abscessed tand är hål som visas i tänderna. Karies orsakas ofta av karies. Plack orsakar surt att äta bort på tänderna och lös upp genom den yttre tand väggen. Allvarliga håligheter skall fyllas med en tandläkare för att stoppa förfallet och förhindra ytterligare förstörelse till tanden.

med en torr mun kan också bidra till en abscessed tand. Torra munnar är en bidragande faktor till tandläkare hålrum, vilket kan leda till en abscessed tand. Tuggummi och dricka vätska regelbundet bör lösa muntorrhet problemet. Om inte bör en läkare kunna ordinera medicin för att hjälpa till med problemet.

Det finns några symtom på en abscessed tand, inklusive dålig andedräkt och en bultande smärta när tuggar eller äter mat. Tandköttet kan se röd och svullen, och en svullnad i käken och /eller ansiktet kan verka. Vissa människor att förvärva feber-liknande symtom, och en bula kan visas på båda sidor av tandköttet området.

Om den inte behandlas, är smittan riskerar att spridas. Gum och ben försämring kan bli så dålig att tanden kanske måste tas bort. Om försämring har nått detta stadium, varje smärta kände kanske har försvunnit, men det betyder inte att infektionen har lämnat tandköttet området.

Behandling för en abscessed tand bestäms utifrån hur infekterade tanden har bli. Antibiotika kan hjälpa infektionen klara upp. Tanden kan behöva borras så att infektionen kan rinna av. Tandköttet område kan också behöva borras in för att infektionen till avloppet. Om infektionen är betydande, då rotfyllning behandling kan behövas. I extrema fall kan tanden tas bort.

En abscessed tand är lätt att förhindra genom regelbunden tandborstning och tandtråd. Hålla sig till en hälsosam, lågt socker diet och göra täta besök till tandläkaren är också till hjälp. En obehandlad abscessed tand infektion kan spridas till andra områden på kroppen och så småningom bli mycket negativa för din hälsa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.