Vad orsakar Ridges på naglarna?

Det finns ett antal potentiella orsaker till kammar på naglarna. Små upphöjda ränder som löper längden på spiken faktiskt ganska vanligt, särskilt bland äldre personer, men de kan vara en orsak till oro, särskilt när det paras ihop med färgförändringar i spiken. Horisontella åsar är ofta en indikator på ett hälsoproblem som kräver läkarvård. Om du precis har lagt märke till åsar i naglarna ska du panik, men du kanske vill ta sig tid att se en läkare för att diskutera förändringar.

En mycket vanlig orsak till åsar på naglarna är undernäring eller malabsorption. Många vitaminbrist orsaka åsar på naglarna, som kroppens produktion av material i spiken avbryts. Att äta en hälsosammare kost och komplettera med vitaminer kan hjälpa reda upp åsarna, för särskilt stark, naglar hälsa du kan äta gelatin, som också kommer att gynna ditt hår. Om förbättringar av din kost inte löser åsar på naglarna kan du ha en sjukdom som avbryter upptag av näringsämnen i kroppen, och du bör se en läkare.

En annan orsak till åsar på naglarna är brist på fukt. Om dina naglar är räfflade eller sprucken, massera naglarna eller nagelbanden med en mjukgörande kräm eller olja kan vara mycket gynnsam, vilket ökar den mängd vatten du dricker. Om du bor i ett varmt klimat eller göra en hel del manuellt arbete, kan dina händer tenderar att torka ut, och förutom att hålla dina naglar friskare och lyckligare kommer regelbundna fuktgivande gynnas också huden på händerna.

Förändringar i spiken kan också orsakas av sjukdom. Dramatiska förändringar i spiken struktur kan indikera luftvägarna eller cirkulationsproblem, tillsammans med autoimmun sjukdom, och i vissa fall naglar ändra färg eller utveckla åsar när kroppen utsätts för ett toxin såsom arsenik. Vissa hudåkommor som psoriasis är också förknippade med förändringar som åsar på naglarna, och skrovlig spiken.

Förändringar i spiken hälsa kan vara tidiga indikatorer på förändringar i den allmänna hälsa din kropp. Av denna anledning är det en bra idé att uppmärksamma situationen för naglarna. Även naglarna kan vallar och fullt frisk, kan djupa åsar vara ett tecken på ett problem, och övergripande åsar är särskilt farliga. Likaså med dramatiska färger förändringar i naglarna. Om dina naglar tur blåaktig, grönaktig eller gulaktig, är det ett tecken på att kroppen har svårt att hantera ett problem, och du bör se en läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.