Vad innebär elektronisk fosterövervakning?

Elektronisk fosterövervakning spår hjärtfrekvensen av fostret i livmodern. En elektronisk foster skärm kan även spåra styrkan och varaktigheten av en uterin kontraktion under förlossningen. Det finns flera olika metoder för att använda en sådan anordning att fastställa de hälso ett foster, inklusive externa och interna kontroll.

Extern elektronisk fosterövervakning använder ultraljud vågor att övervaka fostrets hälsa. Oftast använder denna typ av kontroll antingen ett stetoskop eller platt fosterövervakning kuddar tillämpas på magen på den gravida modern. Den ultraljudsvågorna avges av den anordning studsa tillbaka ljudet av fostrets hjärtfrekvens.

Den externa foster-skärmen kan användas för att utvärdera fostret under förlossningen med att notera förändringen i puls när livmodern kontrakt. Detta kallas kontraktion stresstest. En icke-stresstest kan också kompletteras med externa fosterövervakning. De icke-stresstesta noterar barnets hjärtfrekvens medan barnet är på väg och ligger i vila.

inre fosterövervakning endast används efter livmoderhalsen är dilaterade och fostersäcken har brustit. Denna metod använder en liten elektrod förs in genom slidan och knytas till hårbotten av fostret. Elektroden övervakar kontinuerligt fostrets hjärtfrekvens och sammandragningar. I de flesta fall är den interna elektronisk fosterövervakning mer exakt än den externa metoden.

Elektronisk fosterövervakning certifiering krävs i de flesta hälso-inställningarna, så att sjuksköterska eller tekniker kan effektivt läsa resultaten av bildskärmen. En elektronisk övervakning Kursen ger normalt instruktioner om hur du använder foster monitorer och hur man läser resultatet av testet. Sjuksköterskor, läkare, medicinska assistenter och yrkesverksamma sjuksköterskor, bland andra sjukvårdspersonal, kan hålla elektronisk fosterövervakning certifieringar.

Det finns åtminstone två olika typer av elektronisk fosterövervakning utbildning. Några exempel är online kurser och kurser offline. En kurs på nätet kan användas för fortbildning, ny utbildning och förberedelser för certifiering. En uppkopplad Kursen kan erbjuda samma utbildning, men de klasser som vanligtvis utförs i en traditionell skolmiljö, jämfört med ett elektroniskt klassrum tillgång till en persondator.

Elektronisk fosterövervakning resultat kan fastställa positiva eller negativa hälsa för barnet. Till exempel är det normala eller friska intervallet för barnets hjärtfrekvens mellan 120 och 160 slag per minut. Om barnets hjärtfrekvens sjunker under 120 eller stiger över 160 kan det finnas anledning till oro. Fosterövervakning är ett verktyg för att hjälpa läkare diagnostisera och behandla eventuella problem i livmodern och efter födseln.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.