Vad är några tips om amning?

Amning är en stor upplevelse för både en mor och hennes barn. Den uppmuntrar limning och ger den näring som ett spädbarn behöver utvecklas. Det finns många tips om amning som kan hjälpa en nybliven mamma att hon ammar erfarenhet vara mycket mer njutbar.

En av de viktigaste amning tips är att se barnet är korrekt låst på bröstet för varje utfodring, särskilt under de första veckorna. Först lås bröstet i en C-håll, med tummen på ovansidan av bröstet och fingrarna på botten, stöd för sin vikt. Borsta bröstvårtan i bebisens mun, få honom att öppna munnen. När munnen öppnas brett, presentera bröstvårtan och drar honom mot den.

För en korrekt lås, bör barnets käken komma runt vårtgården (mörkare hud runt bröstvårtan) och hans läppar ska tätas ordentligt. All smärta som varar förbi de första suger är ett tecken på att spärren-on är felaktig. Ta bort bröstvårtan genom att sätta in din pinky i barnets mun och mellan hans käkar, och försök igen. Komma rätt spärren-on teknik tar mycket praxis, ha tålamod.

Det finns många tips om amning för att hjälpa nyblivna mödrar behandla och förebygga såriga bröstvårtor och andra problem bröst. Det bästa sättet att förebygga de flesta av dessa problem är att försäkra att ditt barn är korrekt låst på bröstet före utfodring honom. En felaktig spärr-on kan orsaka spruckna, blödande bröstvårtor och en hel del smärta. Det bästa sättet att behandla dessa frågor är med lanolin salva. Gnugga en liten mängd av salvan på torra bröstvårtor, och låt det att ställa in. Lanolin är säkert för spädbarn, så det är okej lämna den på brösten. Olivolja och bröstmjölk kan också hjälpa lugna spruckna bröstvårtor. Låt nipplar lufttorka efter en ammande session, och ändra bröst kuddar regelbundet.

En av de bästa tips om amning för behandling av mjölkstockning är att hålla omvårdnad på det bröst. Om ditt barn har slutat omvårdnad, att uttrycka så mycket mjölk som du kan, antingen manuellt eller med en bröstpump, tills svullnad går ner. En varm handduk kan hjälpa till att stimulera bok-ner reflex, lindra svullnad och lättnader i smärta. Mastit kan också behandlas av förlängt vårdcentral eller uttrycker mjölk. Läkare kan förskriva ett antibiotikum som hjälper behandla mastit infektionen.

Det finns många ammar lediga för nya mammor att experimentera med. Den klassiska ståndpunkten, kallad vagga håll, är den vanligaste. Också vanligare att ligga ner gjort med både mamma och baby liggande bredvid varandra. En av de största amning tips är att sjuksköterskan på ett sätt som är bekvämt för både dig och ditt barn. En gungstol med ett fotstöd är vad många mammor väljer. Det bör finnas en plats för en stor kopp vatten, ett par böcker, några rapa dukar och en låda av vävnader inom räckhåll. En amning stöd kudde är en stor hjälp för nya mammor, och bör också föras när en mamma gör det mest omvårdnad.

Din läkare eller en amning konsult kan förse dig med mer tips om amning. Eftersom amning är så viktig, är det viktigt att mammor får allt det stöd de behöver för att göra det bästa tänkbara erfarenheter. Amning är inte alltid lätt, men det är ett av det bästa en mamma kan göra för sitt barn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.