Vad är några tecken på graviditet?

Tidiga tecken på graviditet verkligen variera, så det kanske inte alltid vara svårt att berätta om du är gravid eller inte enbart grundas på en missad tid eller en misstanke om att du skulle kunna vara. Många kvinnor inser inte att de är gravida i början, och kanske inte inser ganska länge om de har oregelbundna menstruationer eller helt enkelt inte hålla reda på sina cykler. Vilken grad du upptäcker tecken på graviditet kan bero på om du misstänker att du är gravid, och exakt vilka symptom uppstår eller upplevs som en märkbar utsträckning.

Naturligtvis utebliven mens kan markera en av de tidigaste tecknen på graviditet, men, återigen, inte alla människor missar sin tid. För att förvirra frågor om sex till tolv dagar efter en kvinna blir gravid, kan hon ha något som kallas implantation blödning. Detta kan se ut som en ovanligt ljus period och kan åtföljas av några kramper. Detta symptom kan redovisa varför så många kvinnor inte inser att de är gravid för ett par månader.

Ett annat tecken som kan följa med tidig graviditet är ömma och svullna bröst. Återigen finns det ett antal kvinnor som skulle tolka detta som ett premenstruellt snarare än en graviditet tecken. En tydligare indikation kan vara mörkare areolas, som är huden runt bröstvårtorna. Kvinnliga könsorganet kan också se mörkare än vanligt.

Andra tidiga tecken på graviditet är illamående, men inte alla kvinnor drabbas av graviditetsillamående, cravings för livsmedel, eller känner dig trött eller yr. Tyvärr dessa kan alla visa andra saker som att komma ner med influensa, eller helt enkelt att vara hungrig. Tidig cravings för livsmedel är inte så ovanligt, men kvinnor med illamående kan konstatera att många livsmedel är faktiskt myggmedel, eller att några starka smak eller mycket aromatisk livsmedel smak eller lukt annorlunda.

frekvent urinering kan vara ett av tecken på tidig graviditet, men det kan också indikera urinvägsinfektion. Några ytterligare tecken kan vara ryggsmärtor, huvudvärk och humörsvängningar. Särskilt i början av en graviditet kan du uppleva alla eller ingen av dessa symtom. Det är en bra idé att ta några tidiga tecken på graviditet kan du ha drabbats av som en potentiell indikation på graviditet och åtminstone göra ett graviditetstest hemma, speciellt om det har handlat om fyra veckor sedan din senaste perioden. Graviditetstest blir allt mer exakt, och studier visar än tidigt mödravård kan ha betydande fördelar för dig och ditt nya barn.

Om du är osäker, en läkare eller klinik kan också utföra graviditet tester, kan och göra det tidigare med blodprover. Mer än något annat tecken på graviditet, ett positivt blod-eller urinprov är den bästa första indikatorn. Om du verkar ha drabbats av många av dessa symptom och inte har ett positivt test, bör du överväga att kontrollera med din läkare för att utesluta andra sjukdomar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.