Vad är några orsaker till Amnesia?

Amnesia är en term som de flesta känner igen på så sätt en förlust av minne. Minnesförlust är en stor faktor med dessa förutsättningar, och det finns olika skäl till varför det förekommer. Den gemensamma länken i alla amnesi fall är en förlust av hjärnceller.

Amnesia uppstår ofta på grund av en huvudskada som hjärnan är skadad. Ett hårt slag mot huvudet kan vara tillräckligt för att orsaka sjukdomen. Om en person lider skallskador medan inblandade i en bilolycka, kan amnesi resultat. Sådana skador kan leda till hjärnskador och förlust av hjärnceller, så småningom leder till minnesförlust. Graden av minnesförlust är vanligtvis i proportion till hur allvarligt slag mot huvudet.

Försämring av hjärnceller på grund av infektioner i hjärnan kan också leda till minnesförlust. Infektioner som herpes och hjärninflammation orsaka förlust av hjärnceller. Sjukdomar som orsakar demens, som Alzheimers, också kan leda till minnesförlust och minnesförlust.

En annan medicinsk orsak till minnesförlust är en länk till alkohol och drogmissbruk. Wernike-Korsakoffs psykos är en form av minnesförlust som orsakats av långvariga missbruk av alkohol. Det tillstånd försämras om missbruket är utvidgas och kan åtföljas av andra problem, som förvirrade rörelser. Det kan också vara att förlora känslan för kroppens extremiteter.

Amnesia kan ofta indraget med en traumatisk händelse. Känt som hysterisk amnesi, är det hjärnans sätt att hantera traumat. Minnet kan återkomma inom några dagar, men det kan vara ofullständig.

Omfattning och längd minnesförlust beror på vilken typ av minnesförlust och orsaken till det. Anterograd amnesi drabbade inte har möjlighet att återkalla all ny information. Kortfristiga Minnet raderas, liksom alla den senaste tidens händelser efter hjärnskador. Dock ska alla händelser före det traumatiska erinras utan problem.

Motsatsen till anterograd är retrograd amnesi. I denna typ av minnesförlust, kommer den drabbade att kunna återkalla händelser efter hjärnskador, men inget från förut. En av de ovanligaste formerna av minnesförlust är transitorisk global amnesi. Lider av denna sjukdom har svårt att behålla nya minnen, men också att i viss minnesförlust går tillbaka bara ett par timmar. Denna typ av minnesförlust är förmodligen tillfällig och är vanligare hos äldre personer som lider av kärlproblem.

Det största problemet med minnesförlust och hjärnskador är förlusten av hjärnceller. På grund av den integrerade nät av hjärnceller, de förlorade inte kan förnyas. Psykoterapi, vissa läkemedel och hypnos har ofta använts för att påminna om förlorade minnen. Graden av framgång arbetar med dessa metoder beror på den enskilde och storleken på hjärnan är inblandade skada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.