Vad är några glutenfria livsmedel?

Gluten är ett protein som utvinns ur vete och andra spannmål genom att tvätta stärkelse från spannmål. Människor som inte riktigt smälta gluten lider av celiaki, en inflammation i tunntarmen. De som lider av celiaki måste konsumera bara glutenfria livsmedel.

Även om människor som följer en glutenfri kost kan inte konsumera något av vete, råg eller korn-inklusive alla kommersiellt beredd kakor och bakverk-det finns andra kärnor och mjöl som inte innehåller gluten. Dessa glutenfria livsmedel innehåller bovete, majs, potatismjöl, ris, arrowrot och soja. Fler och fler kakor, kakor och spannmål sker nu som glutenfria livsmedel, vilket gör dem lämpliga för alla. Det har varit en hel del debatt om huruvida personer som följer en glutenfri diet kan äta havre. Ren havre är en glutenfri mat, men det kan vara svårt att hitta dem, eftersom de flesta havre är någon gång i kontakt med vete och är därför förorenad. "

De flesta mjölkprodukter är glutenfria livsmedel, med undantag för lite ost sprider sig, vissa smaksatt mjölk och custards. Köttet är glutenfria livsmedel, utom beredda med smet eller alltför bearbetade, såsom i fallet med korv. Köttpajer, fryst kött och kyckling buljong brukar innehålla gluten i en eller annan form, och de är bäst att undvika.

Det samma gäller för frukt, grönsaker och nötter. Om inte såser,, stärkelse har eller förtjockningsmedel lagts till, alla av dem är naturligt glutenfria livsmedel. Det är dock blir mer och mer vanligt att man lägger vetemjöl till konserverad frukt och grönsaker. Detta används som processhjälpmedel eller ett bindemedel och är inte alltid anges tydligt på etiketten. För att undvika detta butiken för välkända varumärken som innehåller en detaljerad etikett eller enbart köpa konserverade grönsaker som är tydligt markerade som glutenfria livsmedel.

Förutom malt vinäger, nästan alla kryddor är glutenfria livsmedel. Detta omfattar tomatpuré, tahini, lönnsirap och många salladsdressing. Örter och kryddor, om inte blandas med artificiella aromer som innehåller gluten, är också tillåtna.

När det gäller drycker bör öl vara den första att undvika. De flesta andra alkoholhaltiga och alkoholfria drycker är glutenfri, men de som görs av korn eller malt innehåller gluten. Många beredda livsmedel, t. ex. soja och fyllningar paj, kan innehålla gluten utan att ange detta i märkningen. Detta bör uppmuntra dem som letar efter glutenfria livsmedel att endast använda färska råvaror och vara mer medvetna om vad som finns i maten de äter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.