Vad är muskelspänning dysfoni?

muskelspänning dysfoni, eller MTD är en hälsofråga som påverkar individens förmåga att tala eller utföra andra vokala uppgifter som normalt. Några exempel på MTD omfattar heshet eller situationer där en hel del smärta känns i halsen och allmänt område på stämbanden när man försöker tala. Den grundläggande orsaken till denna typ av störning har att göra med felaktig funktion av musklerna i halsen och runt stämbanden.

långvariga perioder av stress och påfrestningar på musklerna används för att producera ljud normalt varifrån alla fall av muskelspänningar dysfoni. I vissa situationer gör att muskelspänningar det spända musklerna runt struphuvudet att skärpa till en punkt då en hel del smärta upplevs när han talade. Dessutom försök att prata kan orsaka trötthet. Med tiden kan kvaliteten på rösten blir lidande, ofta blir raspiga och grov.

Det finns flera tecken på att muskelspänningar dysfoni utvecklas. Människor som sjunger kan konstatera att några anteckningar som en gång kom lätt är nu utom räckhåll. Rösten börjar skära ut mitt i en normal konversation. Det finns en konstant känsla av smärta i halsen när den enskilde försöker tala. I själva verket kan halsen bli mycket öm och väldigt anbud vid beröring.

För att övervinna dysfoni muskelspänningar, är det viktigt att uppsöka läkare omedelbart. En läkare kan undersöka halsen och stämbanden för att avgöra om det finns något underliggande hälsoproblem som orsakar stress. Om inget hittas kan flera verktyg användas för att lindra halsen spänning och börjar slappna av spända muskler. Medicinering för att mildra den inflammation som orsakas av muskeln sammandragning är ofta ett bra första steg.

Vila stämbanden i minst ett par timmar om dagen kan också rekommenderas. Resten kommer att bidra till att de spända muskler dags att börja koppla av, och den inflammation som uppstått som en följd av den återhållande effekten av de muskelspänningar att avta. Kombinera viloperioder med medicinering kan ofta hjälpa klara upp villkoret i så lite som en vecka.

Dessutom kan läkaren rekommendera att patienten se en logoped. Genomgår talterapi kan ta itu med de vokala vanor som bidragit till att utveckla den dysfoni muskelspänningar i början, och hjälpa omskola den enskilde att använda sig av stämbanden på ett sätt som minimerar risken för ett återfall. Med rätt skötsel och vila, det är möjligt att återfå den normala tonen och tonen i rösten och förhindra förekomsten av eventuella ont i halsen när han talade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.