Vad är kiropraktik Justeringar?

Målet med kiropraktisk behandling är att korrigera eller minimera följderna av oegentligheter som förekommer i ryggraden över tiden på grund av skada, enformiga. Sådana oegentligheter kallas spinal subluxationer , som kan betecknas som en eller flera kotor är ur läge. Detta resulterar vanligen i smärta och nedsatt rörlighet på grund av trycket släpps ut på ben i ryggraden, samt på nerverna som omger dem. Målet med kiropraktorn är att isolera och mål spinal subluxationer genom att använda en mängd olika fysiska manipulationer kallas kiropraktisk justering. Generellt sett finns det cirka 55 kiropraktisk justering som en kiropraktor kan gälla för en patient.

Många människor är under antagandet att kiropraktik justeringar kraft dåligt kotor tillbaka till rätt position. Detta är dock inte riktigt fallet. Vad kiropraktor gör är att manipulera kotorna så att det utrymme där de ben som ursprungligen ockuperade kan bli tillgängliga igen. Anledningen till att detta är nödvändigt är att musklerna stödja kotorna tenderar att bli lat och uppmuntra ben att dras tillbaka till dåligt läge. Detta är varför det är ofta nödvändigt att utföra flera kiropraktisk justering för att hjälpa ryggraden "komma ihåg" rätt position.

Ofta är kiropraktik justeringar utförs när patienten är i vila på en särskild tabell som har en öppning för ansiktet. Tabellen är justerbar, vadderad, och oftast ganska bekväm för patienten. Dock kan vissa kiropraktik justeringar göras medan patienten står eller sitter, beroende på läge och typ av spinal förskjutning.

Generellt kiropraktisk justering är smärtfri. Dock kan vissa patienter, speciellt de inte kiropraktisk behandling, uppleva några milda obehag på grund av spänna upp eller böjning som svar på manipulationer. Dessutom kan vissa spinal subluxationer finns en viss inflammation på platsen, särskilt de som rör skada eller trauma. Även denna situation enbart kan påverka graden av smärta och stelhet, de flesta patienter upplever en viss lättnad när terapisession är klar.

Ett annat bekymmer för vissa patienter är popping ljud ibland hörs under pågående kiropraktisk justering. Detta är dock helt normalt. Faktum är att dessa ljud är helt enkelt resultatet av gas som kommer ut från små fickor mellan ben och är inte mer skadligt än sprickbildning ens knogar.

Många undersökningar har visat att kiropraktisk behandling kan vara mycket effektiva och trygg i att behandla en rad olika krämpor, bland annat artrit, fibromyalgi, ischias, idrottsskador, karpaltunnelsyndrom och andra enformiga villkor. Bör dock kiropraktisk justering endast utföras av en utbildad professionell, det vill säga en doktor kiropraktik. Även om det är sällsynt, är osteopat ibland utbildade för att utföra kiropraktisk justering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.