Vad är hög frekvens Ventilation?

Högfrekventa ventilation är en mekanisk ventilation teknik som använder en hög frekvens och låg tidalvolym. Fläkten är inställd på att andas flera gånger per minut än en person skulle självständigt, och den mängd luft som trycks in i lungorna är lägre än vad som annars skulle dras in med en normal andning. Det finns vissa fördelar att högfrekvent ventilation vilket kan göra det ett användbart verktyg för att ge ventilation till patienter som inte kan andas självständigt.

Flera olika ventilationssystem tekniker används i hög frekvens ventilation, including jet ventilation, oscillerande ventilation, och kontrollerad ventilation. I samtliga fall är patienten på en mekanisk ventilator, eftersom patienten inte kan andas på sin egen. Patienter vinden ofta upp på respiratorer när de är på intensivvårdsavdelning, och fläktar kan vara nyckeln till att stödja patienter medan de återhämtar sig. Men de kan också vara farliga, patienterna kan utvecklas lungskador under långvarig respirator användas, till exempel, och detta är när hög frekvens ventilation kan vara användbart.

Denna typ av ventilation minskar risken för barotrauma, eller skador på lungor, avsevärt. Den kan användas till patienter i alla åldrar, och kan vara särskilt användbart för prematura barn med lungor som inte helt bildas ännu. Högfrekvent variation håller effektivt lungan öppen, minska mängden inflation och deflation som uppträder tillsammans med sänka tryckförändringar som kan skydda lungorna mot skador.

undersökningar har visat att gas blandning och gasutbyte under högfrekvent ventilation kan vara bättre än dem i andra former av mekanisk ventilation. Liksom andra former av ventilation, hög frekvens kränkning kan påverka hjärtfrekvensen, och orsaka patienten att behålla vätska. Det är också möjligt att orsaka barotrauma detta ventilation teknik, vilket gör det viktigt att kontrollera fläkten inställningar och övervaka patienten när han eller hon på fläkten.

Denna typ av mekanisk ventilation kan rekommenderas om en patienten inte mår bra på en konventionell fläkt eller om en patient är i riskzonen för lungskador fördriva tiden på en respirator. Läkare kan också byta till högfrekvent ventilation om inställningarna på en konventionell respirator måste vara farligt höga för patientens syrehalten vara tillfredsställande.

Det finns vissa risker med att byta till högfrekvent ventilation. En del patienter gör inte bra med denna typ av mekanisk ventilation, i vilket fall byta fläktar kan få dem att gå in i en nedgång. De typer av ventilatorer används är också svårare att komma runt, eftersom slangen är styvare, vilket kan vara ett problem för sjuksköterskor och annan stödpersonal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.