Vad är en vårdgivare stödgrupp?

En grupp vårdgivare stöd är en grupp för att arbeta med människor som fungerar som primära vårdgivare för andra med kronisk sjukdom. Vissa grupper är avsedda för personer som arbetar professionellt med kroniskt sjuka. Många är också tillgängliga för de människor som är familjemedlemmar och som har tagit på vården av någon som de är direkt relaterade.

Det finns många olika sätt på vilka en vårdgivare stödgrupp kan konfigureras. Vanligtvis åtskillnad mellan professionella och vårdgivare familj har observerats. På så sätt deltagare i varje typ av grupp har tillgång till samtal med kollegor om sina erfarenheter, och helt uppenbart erfarenheter och känslomässiga innehållet skiljer sig om en person är en professionell eller tar hand om en familjemedlem.

Många av dessa grupper finns också särskilda för att ta hand om personer med vissa typer av sjukdomar, och ett stort antal av dem erbjuds genom stödjande organisationer som gör dessa sjukdomar sitt fokus. Denna selektivitet kan vara mycket hjälpsam. Det är inarguably annorlunda att ta hand om någon med Alzheimers än det är att vårda någon med lungcancer. Även om vissa frågor är samma frågor som är specifika för utvecklingen av vissa sjukdomar kan leda till bättre ömsesidig förståelse.

En annan sak som kan variera i en vårdgivare stödgrupp är hur den bedrivs. En rådgivare, socialarbetare eller andra skicklig vårdgivare ansvar övervaka vissa grupper. Andra är inbördes helt ledda, vilket innebär mindre kontroll över gruppen, även om det kan finnas ett fåtal högt uppsatta medlemmar där för att bidra till att underlätta saker. Eftersom många familjer vårdgivare ofta leta efter någon med sakkunskap, kan kurator eller annan medicinsk ledde gruppen till större nytta, även om interaktion med kamrater är viktigt också, eftersom det kan göra människor känner mycket mindre ensam.

De flesta är intresserade av att veta var man kan hitta en lokal grupp vårdgivare stöd de kan få tillgång till. Proffs kan ha dem tillgängliga vid lokala sjukhus, konvalescenthem vård eller genom någon byråer som anställer dem. Familjer kan också få värdefull information om grupper vårdgivare stöd i deras område genom det medicinska samfundet. Kontakta lokala myndigheter som är specifika för sjukdomen i sina nära och kära är också ett bra ställe att söka, och sökningar på internet kan också vara användbara.

Speciellt för familjens vårdgivare, en av svårigheterna kan ordna tid att delta i en grupp vårdgivare stöd. När en har hittats kan man se om de har ett sätt att hjälpa ordna avlösning för de familjemedlem. Vissa människor känner skuld tar tid bort, men mycket litteratur om detta tyder på att stöd till vårdgivare kan vara livsviktiga. Så många människor hamnar drabbas av depression, bestående vårdgivare stam, bortsett från deras egen hälsa eller bli djupt arg mot nära och kära eftersom livet har blivit så svårt och stressande. Kamratstöd är en möjlighet att få utlopp för stress och förnya sig själv så att kvaliteten på vård som den älskade är det bästa det kan vara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.