Vad är en navelsträng Framfall?

navelsträngen framfall är en mycket sällsynt obstetrisk nödsituation där navelsträngen flyttar in i förlossningskanalen före barnet efter bristningar i fostersäcken. Detta tillstånd förekommer hos färre än en procent av graviditeter, och när den fångas och åtgärdas snabbt, är risken för komplikationer i samband med navelsträngen framfall så låg som 12%.

Vissa saker kan öka risken för utveckla ett framfall av navelsträngen, inklusive för tidig förlossning, Födda sätesbjudning, flerbarnsfödsel, och överdriven fostervattnet. Eftersom många av dessa situationer anses också vara faktorer som kan sätta en graviditet i den stora risken kategorin, kvinnor som riskerar att navelsträngen framfall är redan övervakas mycket noggrant under förlossning, vilket gör det lättare att fånga detta villkor innan det blir ett allvarligt problem .

I öppen navelsträngen framfall, föregår navelsträngen barnet, och kan även dyka upp i slidan före barnet. Ockult framfall uppstår när navelsträngen flyttas så att den ligger bredvid barnet. Problemet med båda dessa fall är att barnet kommer att sätta press på de fördrivna sladden under förlossningen, och trycket kan stänga av barnets försörjning av syresättning och näringsämnen, skapa en potential för komplikationer som hjärnskador eller döden.

Om navelsträngen framfall presenterar finns det flera alternativ som kan följas. Vissa förlossningsläkare kommer att försöka göra det möjligt för kvinnan att leverera vaginalt, övervakning barnet efter tecken på stress och manuellt ompositionering sladden om möjligt. Om läkaren anser att detta inte är säker, ett kejsarsnitt kan rekommenderas att ta bort barnet innan han eller hon går in i nöd. Medan kvinnan är förberedd för operation, kommer hon att placeras i ett huvud nere att minska trycket på sladden, och medlem av det medicinska teamet kan även flytta barnet att avlasta.

Det finns inget som kan göras för att förhindra navelsträngen framfall, och ibland händer i helt friska och låg risk graviditeter där ingen skulle ha förutsett det. Övervakning mor och barn under förlossningen kan identifiera tidiga tecken på navelsträngen framfall och andra symtom på ångest eller problem med leveranserna. Kvinnor med hög risk graviditet kan vara bra att prata med sina förlossningsläkare om de möjliga komplikationer som kan uppstå under förlossningen, och hur de vill svara, till exempel om komplikationer inte uppstår, kan en kvinna föredrar ett kejsarsnitt i stället för ett försök att leverera vaginalt att undvika risker för barnet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.