Vad är en elektronisk Muskel toner?

Muskler normalt brukas när en person flyttar. Elektronisk muskelstimulering (EMS) är en process som använder elektriska impulser för att göra det här jobbet istället. En elektronisk muskel toner, även känd som en driven muskelstimulator, brukar varifrån dessa elektriska impulser. En sådan apparat kan användas för medicinska ändamål och atletisk ändamål, men de är ofta marknadsförs och används av kosmetiska skäl också.

Den grundläggande idén bakom EMS är att arbeta muskler med hjälp av elektrisk ström. För att göra detta är elektroder vanligtvis placeras på huden. De är placerade under muskler en person som hoppas kunna påverka. Laddningar passera från elektroderna, genom huden och musklerna "nerverna och får dem att ingå avtal.

Det finns medicinska tillstånd för vilka denna typ av utrustning kan vara till nytta. Muskelspasmer, till exempel plötsliga, okontrollerade sammandragningar av musklerna. Dessa kan orsakas av ett tillstånd som dystoni. Muskelatrofi är slöseri av muskelvävnad. Detta kan orsakas när en person blir inaktiva kanske på grund av sängliggande sjukdom.

När en elektronisk muskel toner används för sådana medicinska ändamål, är en professionell normalt deltar. De maskiner som används tenderar också att vara annorlunda än de är tillgängliga för vanliga konsumenter. Professionella maskiner kan vara mer sofistikerade och ge operatören mer kontroll.

EMS används även för idrottare. I vissa fall är det används för att behandla idrottsskador, men i många fall är det en del av idrottarnas konditionsträning. Det finns diskussioner om hur fördelaktigt en elektronisk muskel toner är för detta ändamål. Man tror att resultaten framställas med hjälp av dessa enheter är tillfälliga.

Det finns dessutom gjort gällande att en elektronisk muskel toner kan hjälpa en genomsnittlig person i en massa olika sätt. Dessa maskiner är ofta marknadsförs som utövar alternativ. Detta innebär att om en person inte kan eller inte vill utöva, kan hon fortfarande en kropp som ser ut som om hon gör. Det är påståenden som folk kan använda dessa maskiner för att skulptera, ton, och bränna fett. Dessa påståenden i allmänhet av vittnesmål eftersom stödja forskning är minimal.

En del människor felaktigt kan ta på sig de värre som kan hända med en elektronisk muskel toner är att det inte fungerar. En del användare har upplevt effekter som är mycket värre än bortkastade pengar. Till exempel har vissa användare upplevt brännmärken efter användning av dessa anordningar. Andra har rapporterat hudproblem i områden där anordningen används.

Enligt USA: s Food and Drug Administration (FDA), de långsiktiga effekterna av kronisk elektrisk simulering är inte kända. Människor avråds från att använda en elektronisk muskel toner på områden som är smittade eller svullna. Detta inkluderar områden nära cancerogena skador. Människor som är gravida, epileptiker, eller de som har problem med hjärtat kanske vill få professionell rådgivning och noga överväga huruvida användningen av en sådan enhet är ett klokt val.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.